Menjant podem abordar l’emergència climàtica i transformar el món. Això es el que ens proposa aquesta exposició temporal anomenada ‘MENJA, ACTUA, IMPACTA’, que ocupa més de 1.500m2 i està situada al nou espai multifuncional de la Fundació Catalana de l’Esplai, al barri de Sant Cosme (Prat de Llobregat).

L’exposició s’emmarca en el programa d’activitats de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que ostenta Barcelona enguany i en el projecte DEMÀ de Fundesplai, una iniciativa que pretén impulsar diverses accions per activar consciències al voltant de la sostenibilitat i la convivència.

‘MENJA, ACTUA, IMPACTA’ va ser inaugurada el 20 de novembre i romandrà oberta fins el 2023, oferint als visitants diverses activitats, tallers, fòrums i debats amb la col·laboració d’universitats, persones expertes, entitats, empreses i moviments ciutadans.

👉 Què hi podem trobar?

D’una banda, l’exposició proposa una reflexió sobre els efectes nocius de la nostra manera de menjar pel planeta i per la nostra pròpia salut. En aquesta part del recorregut es tractaran temes com el del malbaratament alimentari o els riscos per la salut d’ultraprocessats.

D’altra banda, es plantegen possibilitats de millora a partir de la transformació del sistema alimentari, explorant qüestions com la reducció del consum de proteïna animal, el consum de productes de proximitat i la reducció del consum d’envasos.

Tot això, amb l’objectiu final d’apel·lar a la responsabilitat col·lectiva de la societat, necessària per salvaguardar el futur de les comunitats i els territoris.

InteriorExpo_MenjaActuaImpacta

👉 Activitats per a tots els públics

‘MENJA, ACTUA, IMPACTA’ és una oportunitat única per combinar l’aprenentatge sobre alimentació saludable i sostenible amb tallers pràctics d’experimentació, jocs de simulació i visites als Espais Naturals, al CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins) o al Parc Agrari.

En aquest sentit, l’exposició s’adreça no només al públic general, sinó també als centres de lleure i a l’alumnat escolar, amb diverses activitats organitzades per cursos. El dissabte 27 de novembre i el dimecres 1 de desembre, els i les mestres podran gaudir d’una jornada de portes obertes a l’exposició per conèixer millor els tallers i l’espai.

A més, s’ha creat un programa digital on es poden trobar recursos, vídeos, articles, entrevistes i receptes per aprendre més sobre el tema des de casa, des de la feina o des de l’escola.

📍 On es fa l’exposició?

El nou edifici de Centre Esplai és la seu de l’exposició i està situat al Carrer del Riu Anoia, 42-54 08220 el Prat de Llobregat). Es pot arribar o bé en transport públic (L9, ‘Parc Nou’) o bé en transport privat.

L’espai és completament accessible per a persones amb mobilitat reduïda i per a cotxets de nadons.

🎟️ Vine amb la teva entitat o en família a gaudir de l’exposició!

Hi ha diferents modalitats de visita: visites familiars, visites comentades, visites per a escoles i esplais, visites per a entitats i empreses

Podeu venir amb un grup de la vostra entitat i fer la visita de manera autònoma o bé comentada per un/a guia, gaudir d’una experiència de descoberta dels espais del Delta amb dinar inclòs i/o fer tallers i activitats amb el vostre equip per treballar la cohesió a l’hora que us endinseu en l’alimentació sostenible i saludable!

close

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai