L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya constata un increment de l’activitat cibercriminal que aprofita l’estat d’alarma actual per difondre campanyes falses per obtenir dades personals. Els cibercriminals estan actuant ara amb més intensitat per beneficiar-se de la por ciutadana derivada del coronavirus i de la pràctica generalitzada del teletreball. Els ciberdelinqüents envien missatges des d’adreces falses d’organismes com l’Organització Mundial de la Salut (OMS), entitats financeres, la Generalitat o Microsoft, entre d’altres, i inclouen programari maliciós per atacar el dispositiu i prendre dades confidencials.

Pistes per identificar estafes:

⚠️ La informació rebuda no prové de mitjans de comunicació oficials.
⚠️ El missatge demana diners, donacions o dades personals.
⚠️ Arxius de procedència desconeguda, com ara apps o mapes de seguiment d’infeccions.

Consells per evitar estafes:

?️ Desconfieu dels missatges que no heu sol·licitat.
?️ No doneu dades personals ni corporatives a adreces desconegudes.
?️ Per a consultes sobre el Covid-19, sempre a través de Canal Salut o l’OMS.

Sospiteu que heu pogut patir una estafa?

Cap de les entitats a les quals els fem el manteniment informàtic ens ha informat de cap incidència i les mesures de seguretat que tenim implantades estan responent adequadament. Tot i això, si teniu qualsevol dubte sobre alguna acció que hagueu de prendre o sospiteu que heu pogut patir una estafa, dirigiu-vos al vostre servei d’assessorament informàtic de capçalera, o a la unitat TIC de Suport Tercer Sector, a través del correu suportinformatic@fundesplai.org o emplenant aquest formulari.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

També et pot interessar

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai