En només tres setmanes, Suport Tercer Sector hem atès més de 1.200 consultes d’associacions, fundacions i cooperatives no lucratives. En un moment tan complicat i incert com l’actual, la necessitat de rebre assessorament especialitzat s’ha fet més evident i, per aquest motiu, tot el nostre equip d’assessors i assessores hem treballat al màxim per oferir solucions davant la crisi del covid-19.

Estem assessorant les entitats en àmbits molt diversos (laborals, comptables, fiscals, jurídics, informàtics…) i oferim informació personalitzada sobre ajudes a les quals accedir durant l’estat d’alarma, vies de finançament, mesures previstes en decrets, qüestions sobre atur i ERTO

Quins tipus de consulta rebem?

Sol·licituds d’ERTO i altres qüestions laborals derivades del covid-19

Des que es va declarar l’estat d’alarma, les consultes laborals lideren el rànquing del servei d’assessorament de Suport Tercer Sector.

Són moltes les entitats que han contactat amb el nostre equip de professionals per rebre assessorament sobre com sol·licitar un ERTO. En total, hem tramitat 64 ERTO per a associacions i fundacions diferents en només tres setmanes. A més, ho hem fet de manera gratuïta per solidaritzar-nos amb les entitats que estan passant per un moment complicat i amb l’objectiu de mantenir la viabilitat de les organitzacions i evitar acomiadaments per part de les associacions i fundacions.

El 45% de les associacions i fundacions que compten amb els serveis de Suport Tercer Sector i el 50% del seu personal estan en situació d’ERTO. Continuem estant al servei de les entitats per resoldre qualsevol dubte vinculat a la gestió laboral dels seus equips.

Dubtes jurídics generats durant l’estat d’alarma

La suspensió d’activitats, els requisits per celebrar reunions virtuals en juntes, les mesures per complir amb la protecció de dades a l’hora de treballar des de casa… L’estat d’alarma ha suposat l’aprovació constant de canvis normatius, amb decrets i resolucions feixugues. Des de l’àrea jurídica de Suport Tercer Sector hem intentat explicar a les entitats les novetats jurídiques de manera clara i entenedora, i continuem actualitzant la informació nova que va sorgint i que afecta la gestió de les entitats.

Eines i recursos per poder teletreballar des de casa

Les consultes informàtiques també s’han disparat. El confinament ha suposat que moltes associacions i fundacions comencessin a treballar des de casa. Les entitats han confiat en els nostres assessors informàtics perquè els adaptem els equips informàtics per treballar des de casa. Els instal·lem un escriptori virtual des del qual poden accedir a arxius i documents de la feina. També els donem accés als programes informàtics des del núvol perquè puguin utilitzar-los des de qualsevol ordinador i els oferim el paquet de Microsoft Office.

Finalment, posem a la disposició de les entitats una app per registrar els horaris de les jornades laborals. L’estem oferint de manera gratuïta a totes les entitats fins a dos mesos després que s’aixequi l’estat d’alarma.  D’aquesta manera volem ajudar les entitats a millorar la gestió dels seus equips i a complir amb la llei del registre horari en un moment en què el teletreball s’ha generalitzat i fa més necessari que mai comptar amb una app d’aquest estil.

En aquesta entrada podeu llegir més sobre les ajudes que oferim per teletreballar.

Presentació d’impostos, ajornaments i moratòries

L’equip de comptables i assessors/es de Suport Tercer Sector continua al peu del canó resolent les consultes de les associacions i fundacions en àmbit comptable i fiscal. Entre les gestions més habituals d’aquests dies es troba la presentació d’impostos i la sol·licitud d’ajornaments i moratòries de declaracions fiscals. A més, oferim assessorament personalitzat i actualitzem a través del nostre blog les mesures econòmiques de l’estat de l’arma que afecten les entitats.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai