Des de principis d’any, les entitats ja podeu presentar les declaracions tributàries del quart trimestre i els resums anuals del 2019. Els tràmits es fan a través de l’Agència Tributària.

IVA

Respecte les declaracions de l’Impost sobre el Valor Afegit, cal tenir presents tres models:

  • Model 303: declaració trimestral d’autoliquidació d’IVA.
  • Model 390: resum anual de totes les autoliquidacions presentades durant l’any.
  • Model 349: declaració informativa de les operacions de compres o vendes de béns o serveis, efectuats entre entitats o empreses subjectes a IVA que estiguin inscrites al Registre d’Operadors Intracomunitaris d’Hisenda.

Els models trimestrals 303, 349 i 390 els podeu presentar fins el 25 de gener amb pagament domiciliat. En cas de no domiciliar-lo, el podeu realitzar fins el proper dijous 30 de gener.

Resums anuals informatius

Altres resums que normalment heu de presentar les entitats no lucratives són:

  • Model 190: Resum anual de retencions de rendiments de treball, rendiments d’activitats professionals i premis, per a les entitats que han presentat un o més models 111 durant l’exercici.
  • Model 180: Resum anual de retencions d’arrendaments, per les entitats que han presentat un o més models 115 durant l’exercici.
  • Model 193: Resum anual de retencions de paraments d’interessos de préstecs o altres rendiments sobre el capital, per les entitats que han presentat un o més models 123 durant l’exercici.
  • Model 296: Resum anual de retencions de pagaments a no residents, per les entitats que han presentat un o més models 216 durant l’exercici.
  • Model 182: Declaració anual de donacions rebudes, per les entitats que reben donacions que donen dret de deducció.

La data límit per entregar els cinc models és el divendres 31 de gener.

Al pdf de l’Agència Tributària trobareu un resum dels canvis principals de la campanya 2020.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai