Des del maig del 2018, la normativa europea de protecció de dades és d’obligat compliment. Totes les associacions, fundacions i cooperatives han d’estar al dia amb la protecció de dades perquè, en cas contrari, les multes poden superar els 20 milions d’euros o el 4% de la facturació anual. El règim sancionador de la llei de protecció de dades anterior, del 1999, contemplava sancions de fins a un màxim de 600.000 euros.

Més de 30 associacions i fundacions han començat a aplicar la protecció de dades gràcies a Suport Tercer Sector. Una d’aquestes entitats és el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB). El seu director, Miky Aragón, considera un “encert” haver contractat aquest servei.

Per què ens vau triar a nosaltres?

Fa anys que confiem en els serveis de Suport Tercer Sector. El seu equip és qui assessora a través de Torre Jussana les entitats de la ciutat de Barcelona sobre temes jurídics i laborals. Els canvis legals en relació a la protecció de dades significaven tot un repte per a la nostra organització i necessitàvem un servei que ens acompanyés en el procés de definició i implantació del nou sistema.

Recomanaríeu el servei de protecció de dades de Suport Tercer Sector?

De fet, ja l’hem recomanat, sobretot a organitzacions amb un cert volum de socis, persones usuàries o de projectes. Destaquem la professionalitat i, sobretot, el coneixement del sector que facilita la relació i l’entesa a l’hora d’aplicar els nous protocols.

Què és el que més valoreu del servei?

Ens ha facilitat molt la feina la sistematització de les mesures a implementar, concretant amb tot detall les accions a emprendre. Malgrat la dificultat que comporta l’aplicació de la normativa, i més tenint en compte els serveis i projectes que desenvolupa el Consell d’Associacions de Barcelona, considerem tot un encert el procés minuciós efectuat que ha permès planificar els canvis a desenvolupar.

Com ha estat el contacte amb l’equip de professionals?

Com no podria ser d’una altra manera, la relació amb l’equip de Suport Tercer Sector ha estat excel·lent, entenent les dificultats que ens hem anat trobant i donant-hi resposta de manera àgil, concreta i adaptant-se a les nostres necessitats.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai