El 14 de gener de 2020 Microsoft va anunciar que deixa de donar suport al sistema operatiu Windows 7, després de prestar-ne durant 10 anys. Les associacions i fundacions que treballen amb aquest sistema poden passar-se al Windows 10 o a sistemes alternatius com Linux. Les entitats que prefereixin continuar amb Windows 7 poden tenir problemes a l’hora de visitar algunes webs. Envieu un correu a suportinformatic@fundesplai.org i t’ajudarem a comptar amb una llicència més econòmica o fins i tot gratuïta.

Què vol dir?

Després del 14 de gener de 2020, tots aquells ordinadors que executen Windows 7 ja no rebran actualitzacions de seguretat. A més, el servei d’atenció al client de Microsoft ja no estarà disponible per proporcionar suport per a persones usuàries de Windows 7.

Els serveis relacionats per a Windows 7 també s’interrompran amb el temps. Per exemple, alguns jocs o la Guia electrònica de programes per a Windows Media Centre, s’han programat per ser interromputs al gener.

Com afectarà les associacions i fundacions?

Les associacions i fundacions que vulguin continuar utilitzant Windows 7, poden fer-ho, però han de ser conscients que han de tenir més cura de la seguretat i tenir present que el navegador nadiu deixarà de rebre actualitzacions i suport, per tant, és possible que en un futur aquests navegadors tinguin algun problema per visualitzar alguns llocs web. L’antivirus nadiu d’aquest sistema operatiu, Microsoft Security Essentials, continuarà rebent actualitzacions, però no s’actualitzarà la plataforma.

Què puc fer?

Per a qui vulgui seguir utilitzant la plataforma de Microsoft, mantenint tot el programari actual, però vol estar al dia amb les actualitzacions, pot passar al nou sistema operatiu més proper, en aquest cas Windows 10. Fins el 29 de juliol de 2016, actualitzar des de Windows 7 o Windows 8 a Windows 10 era gratuït. Si sou entitats sense ànim de lucre, envieu-nos un correu a suportinformatic@fundesplai.org i t’ajudarem a comptar amb una llicència d’aquest sistema operatiu amb un gran descompte o fins i tot de manera gratuïta. Contacta’ns i t’explicarem com!

Existeixen, a més, altres alternatives a Microsoft com Linux, una plataforma cada cop més estesa. Hi ha infinitat de compilacions gratuïtes i completament operatives i completes que no tenen res a envejar a Windows, Ubuntu, Mint, Debiant, les quals permeten la descàrrega des de les seves pròpies webs.

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai