Per canviar la denominació social d’una associació catalana, cal que aquesta decisió sigui aprovada en assemblea general de socis (cal convocar una assemblea que tingui com a punt de l’ordre del dia el modificar el nom de l’associació). Un cop celebrada aquesta assemblea i aprovat el canvi, cal comunicar el canvi de denominació al registre d’associacions (entenent que us trobeu inscrits al Registre d’associacions de la Generalitat de Catalunya). Per a comunicar aquest canvi cal seguir el tràmit de ‘Modificació dels estatuts d’una Associació’. Trobareu informació ampliada sobre aquest tràmit al següent enllaç: http://justicia.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Modificacio-dels-estatuts-duna-associacio?category=72e9341a-a82c-11e3-a972-000c29052e2c
L’anterior és així per que el canvi de nom d’una entitat és en el fons una modificació de l’article 1 dels seus Estatuts, per tant, cal comunicar al registre que hem modificat els Estatuts i que aquesta modificació ha consistit en una alteració del redactat de l’article 1 dels estatuts en el sentit de modificar el nom de l’associació.
Aquest tràmit es pot fer tant presencialment a la seu del registre o telemàticament amb un certificat digital o DNI electrònic. I la documentació que cal aportar és la següent:
–     Sol·licitud degudament complimentada:  http://justicia.gencat.cat/web/.content/documents/formularis/sollicitud_ej.pdf
–     Certificat de l’acord de modificació d’estatuts: http://justicia.gencat.cat/web/.content/documents/formularis/associacions/cert_mod_est_assoc.pdf. Aquest certificat l’estén i signa el secretari de l’entitat i cal que també es signi a mode de vistiplau pel president.
–     Un exemplar de la versió actualitzada dels estatuts, signats pel secretari amb el vistiplau del president.
–     El justificant del pagament de la taxa si el tràmit és presencial. En cas de fer el tràmit telemàticament el pagament de la taxa es fa online amb targeta de crèdit. La taxa, tant telemàticament com presencialment, és de 32,80 euros.
També es pot utilitzar aquest tràmit per modificar el nom de l’entitat per a modificar de passada altres aspectes o articles dels Estatuts, sempre i quan aquestes modificacions s’hagin aprovat en la mateixa Assemblea General de socis.

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som una entitat sense ànim de lucre que treballa des de fa més de 45 anys a favor de l’educació i la felicitat dels nens i nenes, l’equitat, la inclusió social, la protecció de la naturalesa i el desenvolupament del Tercer Sector.

Suport Tercer Sector és el departament de Fundesplai dedicat a enfortir les entitats del Tercer Sector.