Las asociaciones y fundaciones se han acostumbrado a hacer asambleas a través de videoconferencia y han encontrado alternativas para reunir los órganos de gobierno y tomar decisiones a distancia.

Zoom, Teams o Jitsi son algunas de las aplicaciones que se han popularizado durante los últimos meses, y han sido de las más utilizadas para hacer reuniones de equipo y asambleas.

En este sentido, hay que tener en cuenta que desde el 1 de enero de 2022 para hacer reuniones del órgano de gobierno o asambleas a través de plataformas virtuales hay que incluirlo expresamente en los estatutos de la organización.

Desde Suport Tercer Sector ayudamos a las entidades sin ánimo de lucro a modificar sus estatutos, para que puedan continuar usando esta vía de reunión. Solo hay que contactar a través de este formulario y adjuntar los estatutos en formato Word.

El servicio cuesta 90 euros + IVA. Si se quiere aprovechar para hacer otras revisiones o modificaciones, la asesora del área jurídica se pondrá en contacto con la entidad para hacer un presupuesto a medida.

A continuación, repasamos algunos de los programas que permiten el voto secreto y ponderado, la delegación de voto o una persona técnica que gestione el acto. Programas que pueden ser útiles para las organizaciones que incorporen esta opción en los estatutos.

ADoodle

Aquest és un servei senzill que organitza un vot o una enquesta anònima per a qualsevol persona usuària. És una aplicació gratuïta i segura sense cap registre. A més, només cal configurar una votació amb una llista d’opcions i correus electrònics i deixar que les persones participants s’expressin lliurement i de manera anònima.

L’eina digital té opció de vot secret i vot ponderat i compta amb un sistema segur i una configuració fàcil. També té la opció de votació d’una vegada. Com a inconvenient, només es troba en anglès, no compta amb l’opció de delegació de vots, ni tampoc per exportar d’Excel a PDF.

Doodle

Doodle també permet votar d’una forma senzilla amb un cost mensual de 5€ o de 60€ anuals. Es pot realitzar vot secret si es sol·licita per correu, telèfon o adreça i a diferència d’ADoodle permet exportar d’Excel a PDF. També disposa d’una configuració fàcil amb logos, edicions i plantilles i es poden limitar el número de votacions per opcions.

A més, és segur, es poden sincronitzar les reunions amb calendaris i permet la votació d’una vegada. D’altra banda, tot i el vot secret, l’administrador pot visualitzar tots els vots de les persones participants, aquest no és ponderat i no es pot delegar.

Evoting

Aquesta aplicació s’encarrega ella mateix del funcionament del sistema de votació i el seu cost depèn de les persones votants. L’eina permet realitzar un vot tradicional en paper i que compleix amb les mesures estrictes que protegeixen el secret de vot i l’autenticitat de la identitat de la persona votant.

També es pot votar per a assemblees mitjançant una versió en línia, en la qual les persones participants accedeixen amb una prèvia autentificació. Es disposa d’una plataforma per votar i d’una altra per participar a través de conferència, guardant el registre tant de les votacions a veu alçada com de les realitzades a través de l’eina.

Evoting disposa de vot secret i ponderat, exportador d’Excel a PDF i una configuració fàcil amb plantilles. A més, és un sistema segur, permet la votació d’una vegada, la delegació de vots i durant l’assemblea posa a disposició una persona tècnica que ho gestiona tot.

Appsamblea

Appsamblea és un sistema de votació en línia, còmode i segur. L’aplicació la poden utilitzar organitzacions de qualsevol tipus: empreses, associacions, entitats públiques, clubs esportius i col·lectius de qualsevol mida. Totes les votacions són verificades, secretes i inalterables.

Aquest sistema disposa de vot secret, vot ponderat, delegacions de vot  i una configuració senzilla amb plantilles. El seu preu varia en funció de les persones votants i s’encarreguen de tota la gestió, oferint un/a tècnic/a per a l’assemblea. L’organització només ha d’enviar un Excel amb la informació de les persones participants i l’eina gestiona la resta.

Civiciti

Aquesta eina és especialista en solucions en línia per al foment del vot electrònic, la participació i la transparència. L’aplicació dona l’opció del vot secret i ponderat, amb una configuració fàcil i votació d’una vegada. També deixa exportar d’Excel a PDF, amb un sistema segur i delegació de vots.

L’aplicació s’encarrega de tot i a més ofereix una persona tècnica de suport per a les assemblees. El preu del servei va en funció de la quantitat de persones que hagin de votar. L’aplicació permet la opció de contractar paquets oferint un preu més econòmic si es contracta més d’una assemblea. Civiti també permet treballar com un col·laborador seu, per si l’organització es vol encarregar de gestionar l’aplicació i dirigir-se directament als i les clientes.

Demokratian

Demokratian és una aplicació web que dona l’opció a realitzar diferents tipus de votacions en línia. És una eina que permet als diferents col·lectius socials i partits polítics realitzar consultes entre les persones associades o simpatitzants d’una forma senzilla.

Com a avantatges, compta amb un software lliure que el posseeix la persona usuària. D’aquesta manera, es pot descarregar el necessari per muntar-ho en un servidor propi. A més, és gratuït i permet el vot secret i ponderat. També és un sistema segur i es pot realitzar la votació d’una sola vegada.

Com a inconvenient, és una eina que genera costos amb el servidor, el manteniment de la seva base de dades, la creació dels vots, els canvis a la web d’accés al servei web i el requeriment d’un programador web. Tampoc disposa d’un exportar d’Excel/PDF ni de la delegació de vots. És una eina només recomanable amb un alt coneixement informàtic per a la seva gestió.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

¡Síguenos!

Suscríbete ahora a nuestro boletín

  • Hidden
  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.

Síguenos en las redes sociales

Somos Fundesplai

Somos una entidad sin ánimo de lucro que trabaja desde hace más de 45 años en favor de la educación y la felicidad de los niños y niñas, la equidad, la inclusión social, la protección de la naturaleza y el desarrollo del Tercer Sector.

A través de Suport Tercer Sector apoyamos y fortalecemos las entidades ofreciendo servicios y productos ajustados a las necesidades del mundo asociativo.

Conoce Fundesplai