Saps què és la menosfera? Vols entendre com les xarxes socials difonen idees com el masclisme? Durant el primer episodi de la segona temporada del pòdcast ‘Entitats al dia’ abordem temes tan importants com la perpetuació de les violències masclistes a través d’internet, les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

Escolta el primer episodi de la nova temporada del programa ‘Entitats al dia’ i entén com pots detectar aquests comportaments per aturar-los i quin paper en poden tenir les entitats no lucratives!

Recorda que des de Suport Tercer Sector tenim disponible l’Oficina tècnica per a l’equitat de gènere i la diversitat sexual on les entitats poden enviar les seves consultes sobre aquests temes.

On es pot escoltar el pòdcast?

Cada dimarts i dijous es publicarà un nou episodi en les plataformes Ivoox i Spotify.

Què és la menosfera?

L’Aroa Abellan, la convidada del programa, és tècnica de l’àrea d’Igualtat i Diversitat de Suport Tercer Sector de Fundesplai. Ella és l’encarregada d’explicar, entre altres coses, què significa aquest terme desconegut per a moltes persones: la menosfera.

És la xarxa d’espais (online o offline) en la qual es promou i alimenta el masclisme i l’odi dirigit a la dona. Les persones que hi participen situen l’home com la víctima del sistema. Per tant, entenen que l’avenç cap a la igualtat o equitat de les persones són un retrocés dels seus drets i rols. Gràcies a les plataformes han trobat nous espais on alimentar el seu ideari i sentir-se segurs.

Per culpa del disseny de les xarxes socials, l’algoritme posiciona el contingut per captar el màxim de públic i retenir-lo tant temps com sigui possible. Qualsevol, incloent-hi persones joves, té accés molt ràpid i directe a aquesta falsa informació. Socialitzant d’aquesta manera poden esdevenir persones adultes misògines, amb les conseqüències que això pot tenir en el seu comportament envers les persones.

Les entitats són agents de canvi que poden tenir un impacte molt directe amb infants i joves. Aquelles que treballen amb infància i joventut són les que poden fer la feina pedagògica perquè esdevinguin persones adultes crítiques i amb capacitat de raonament.

Si vols saber més sobre aquest tema i molts altres relacionats amb les entitats, no deixis d’escoltar el pòdcast ‘Entitats al dia’. Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte es duu a terme amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

¡Síguenos!

Suscríbete ahora a nuestro boletín

  • Hidden
  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.

Síguenos en las redes sociales

Somos Fundesplai

Somos Fundesplai, una entidad sin ánimo de lucro con la misión de educar a los niños, niñas y jóvenes, fortalecer las entidades de ocio y tiempo libre y el Tercer Sector, mejorar el medio ambiente y promover la ciudadanía y la inclusión social, con voluntad transformadora.

A través de Suport Tercer Sector apoyamos y fortalecemos las entidades ofreciendo servicios y productos ajustados a las necesidades del mundo asociativo.

Conoce Fundesplai