La Generalitat ja ha publicat el protocol que han de seguir les entitats d’educació en el lleure durant el curs 2020-2021. A través d’aquest enllaç podeu trobar el document i el model de declaració responsable per a les famílies.

El protocol fixa les pautes que, un cop acabat l’estiu, han de permetre que les activitats d’educació en el lleure continuïn sent segures enfront de la pandèmia covid-19.

El document inclou alguns canvis respecte a l’últim esborrany publicat. S’han aplicat modificacions després de revisar-lo i adaptar-lo al PROCICAT.

Activitats educatives

Segueix sent necessària la inscripció prèvia a qualsevol activitat educativa. La inscripció, tal com es va fixar abans de l’estiu, ha d’anar acompanyada d’una declaració responsable signada per la mare, el pare o la persona tutora de l’infant. El contingut de la declaració responsable és similar a la de les activitats d’estiu. Aquí us podeu descarregar el model de document.

Com a novetats, el protocol exigeix que les entitats comuniquin a les famílies les incidències escolars vinculades a la Covid-19 que hagin afectat al grup classe de l’infant. A més, per participar en una activitat, caldrà que l’infant no estigui a l’espera d’un resultat de PCR. Tampoc es podrà participar-hi si el mateix dia que es realitza l’activitat està exclòs d’assistir a la seva escola per qualsevol incidència vinculada al virus.

A les entrades i sortides de les activitats s’han d’evitar les aglomeracions, ha d’haver-hi gel hidroalcohòlic i cal portar la mascareta (a partir dels 6 anys d’edat). A més, l’entitat organitzadora ha de portar un registre diari de totes les persones que han assistit a l’activitat, tenint en compte els infants i les persones dirigents.

Pel que fa a les excursions, el grup de convivència deixa d’estar limitat obligatòriament a 10 persones. Podrà ser el mateix grup estable de funcionament amb què els i les participants s’hagin organitzat al llarg del curs.

Activitats formatives

Pel que fa a les activitats formatives, els grups podran ser del nombre de persones que permeti l’aula, sempre que l’aula permeti una distància mínima d’1,5 metres entre cada persona.

Si l’espai és utilitzat per més d’un grup, cal garantir-ne la desinfecció entre grup i grup i una ventilació d’almenys cinc minuts. Almenys una persona de l’escola haurà de superar la formació de Responsable de Prevenció i Higiene, emesa pel Departament de Salut.

De la mateixa manera que les activitats educatives, cal una inscripció prèvia per assistir-hi. L’entitat o escola ha de portar un registre diari de totes les persones que han assistit a una formació. Cal un registre per cada formació.

Reunions de treball

Es prioritza la realització de reunions de treball i assemblees per mitjans telemàtics. Només es faran presencialment si no hi ha cap altra opció, i s’intentarà organitzar-les en espais oberts.

Les reunions poden comptar amb tantes persones com sigui necessari, sempre que es respectin els criteris definits per a les activitats formatives, abans mencionades. Quan les reunions de treball i assemblees relacionades amb l’organització d’activitats d’educació en el lleure es considerin de caràcter professional s’aplicaran els criteris que regeixin en cada moment per a les activitats de caràcter laboral.

Instal·lacions juvenils

Quan la instal·lació juvenil aculli una activitat d’educació en el lleure, seran d’aplicació els protocols vigents d’educació en el lleure. Si acull altres tipus d’activitats, caldrà garantir que hi hagi grups estables de 10 persones com a màxim.

Continuen vigents els requisits en matèria d’allotjament, ús d’espais col·lectius, d’organització d’activitats i de seguretat alimentària que estableix el protocol per al reinici i el desenvolupament de l’activitat de les instal·lacions juvenils.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai