La teva associació garanteix l’aforament de les seves instal·lacions? Des de Suport Tercer Sector t’ajudem a instal·lar sistemes senzills i segurs per controlar els accessos de locals, sales, clubs…

Control d’accessos pràctic i segur

Fins avui, els sistemes biomètrics sense contacte o de mans lliures per accedir a instal·lacions s’han plantejat com una opció còmoda per a moltes associacions i fundacions que controlen accessos i aforaments.

Per exemple, el fet d’apropar una targeta o una polsera a un lector situat a la porta o a la taula d’una recepció és pràctic tant per a les entitats que han de controlar els accessos i els aforaments com per a les persones usuàries que han d’entrar a les instal·lacions.

Sistema senzill i sense contacte físic

A més, a partir d’ara, i arran de la crisi del covid-19, aquests sistemes sense contacte s’han convertit en una solució d’higiene i seguretat, perquè minimitzen el risc de contagi de virus entre els usuaris i usuàries que han d’accedir a una instal·lació, ja sigui esportiva, cultural…

De fet, el Ministeri de Sanitat estableix a l’article 16 d’aquesta ordre, publicada el 30 de maig, que els locals han de fixar sistemes que permetin el recompte i control de l’aforament, per garantir que mai se superi el límit. Dins l’aforament s’ha d’incloure la pròpia plantilla.

Per donar resposta a la demanda creixent de control d’accessos i aforament ‘anticovid’, des de Suport Tercer Sector instal·lem dos sistemes sense contacte, senzills i pràctics per a associacions, fundacions i cooperatives no lucratives.

Els dos sistemes serveixen per controlar accessos i aforaments en instal·lacions de tot tipus (clubs esportius, sales, locals, oficines…). D’aquesta manera, les entitats poden, d’una banda, permetre l’accés a determinades persones (normalment, als socis i sòcies de l’entitat). De l’altra, garanteixen que el nombre de persones que hi accedeixen no supera l’aforament permès.

✔️ Control d’accés i aforament amb polsera/targeta/clauer

Una manera de controlar l’accés als locals, clubs, o sales on s’organitzen activitats, és a través de polseres o targetes identificatives. Com implantem aquest sistema? Des de l’àrea informàtica de Suport Tercer Sector ens encarreguem de tots els passos:

  1. Primer, instal·lem el software de control d’accés amb connexió al software de Gestió de persones sòcies.
  2. Col·loquem un lector de proximitat allà on es vulgui fer el control d’accés. El podem situar a la recepció, a través d’un petit lector de sobretaula USB, o a l’àrea de control d’accés, a través d’un lector integrat a l’actual sistema de control d’accés, o amb un lector col·locat a la paret de la zona que es vol controlar.
  3. Comprem els dispositius identificatius per les persones sòcies, segons preferència, targetes, clauers, polseres de silicona…
  4. Els socis i sòcies que entrin al local passen la seva targeta/polsera per sobre del lector. Automàticament, el lector registra l’entrada.
  5. Finalment, al sortir, la persona sòcia torna a passar la targeta al lector per marcar la seva sortida.

Aquest és el sistema de control d’accés més barat i senzill.

És important destacar que també serveix per controlar l’aforament. En el moment en què s’arribi al 100% d’aforament, el lector farà un soroll i notificarà que ja no hi pot entrar ningú més.

✔️ Control d’accés i aforament amb el mòbil

Aquesta segona opció es dirigeix a les entitats que volen digitalitzar encara més els seus serveis i agilitzar la comunicació i els tràmits amb els usuaris i usuàries.

El control d’accés amb mòbil es fa a través d’un programa molt ampli i amb moltes funcionalitats, que permet que l’entitat disposi d’una extensió a Internet dels serveis actuals. Per tenir-lo, cal comptar amb el programa de Gestió de socis i sòcies de Suport Tercer Sector.

Com funciona? Des de Suport Tercer Sector ens encarreguem de tot el procés:

  1. Primer, activem el servei d’inscripcions online i oficina virtual per a l’entitat i es configuren els mòduls (funcionalitats) als quals voldrà optar.
  2. Amb l’app del servei cada soci o sòcia podrà accedir a les seves dades, fer inscripcions a activitats o serveis que publiqui l’entitat, reservar sales polivalents, reservar activitats dirigides (a les esportives), veure les seves quotes, rebuts, fer el pagament de rebuts pendents a través de targeta de dèbit/crèdit, rebre comunicacions de l’entitat, enviar suggeriments…
  3. L’usuari que disposi de l’app de l’entitat, podrà disposar del carnet virtual, aquest generarà un codi QR que podrà ser llegit per un lector QR.
  4. Aquest lector ha d’estar instal·lat a l’entrada d’on es vulgui fer el control d’accés.
    1. Si l’entitat no compta amb cap sistema de control d’accés, caldria comprar un lector USB i col·locar-lo a la taula d’una recepció
    2. Si l’entitat ja compta amb un control d’accés, caldria integrar el nou lector al sistema ja instal·lat.
  5. Al clicar a ‘carnet virtual’ dins l’app, es genera un codi QR. El soci ha d’apropar el mòbil al lector de codis QR i, així, l’entrada queda registrada.
  6. Finalment, es repeteix el procés per sortir del local.

Codi QR d’un sol ús

Els codis QR es generen cada 5 segons. Per tant, la seva validesa és molt curta. D’aquesta manera evitem l’ús fraudulent de codis QR entre persones no sòcies. Les captures de pantalla dels codis NO serviran perquè són d’un únic ús.

Aquest sistema també controla l’aforament del local. El lector mostra en tot moment quantes persones són dins del local. En el moment que s’arriba al 100% de l’aforament, el dispositiu ho notifica i denega l’accés a qualsevol altra persona.

Contacta’ns i t’informarem

En definitiva, des de Suport Tercer Sector t’assessorem, et configurem els programes informàtics necessaris i ens encarreguem de tota la instal·lació i compra de materials perquè la teva associació o fundació pugui controlar accessos i aforaments..

Si vols instal·lar un control d’accessos i aforament, contacta’ns i t’ajudarem a trobar el sistema que més s’adapta a la teva entitat.

I si ja tens un sistema de control d’accés instal·lat, però és de contacte (tàctil), i vols canviar-lo, te l’adaptem amb un control d’accés de proximitat.

Per a més informació, emplena aquest formulari i ràpidament ens posarem en contacte amb tu.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

També et pot interessar

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai