A mitjans de novembre, el Govern va anunciar una línia d’ajudes i subvencions per a entitats del tercer sector. Recentment s’ha publicat la Resolució TSF/2934/2020, en la qual s’estableix que fins al 2 de desembre es podrà sol·licitar la subvenció dirigida a programes de suport a la lluita contra l’exclusió social i la desigualtat agreujada per la Covid-19.

Aquesta subvenció, segons es detalla a la resolució, estableix 12 tipologies d’accions diferents agrupades en quatre àmbits: àmbit del suport a la regularitat administrativa per mitjà de l’accés al món laboral, educatiu, acollida de persones migrants, refugiades o retornades i igualtat entre l’home i la dona en l’àmbit del treball.

Ajudes per al lleure

D’altra banda, també s’oferirà un ajut per a les entitats que fan activitats d’esplais o d’agrupaments d’escoltes. Aquest tipus d’organitzacions rebran 3.500 euros cadascuna, independentment del volum i activitat de l’entitat. Aquest ajut es dirigeix a les entitats que fan activitats entre setmana i en cap de setmana, tal com s’ha establert en aquest decret.

Termini per sol·licitar l’ajut a l’educació al lleure: des de les 9 h de dijous 3 de desembre fins a les 20 h del divendres 11 de desembre.

El mateix text estableix que les entitats que fan activitats extraescolars als centres educatius i les que fan formació no reglada rebran també 3.500 euros.

Pel que fa a les activitats de lleure educatiu de cap de setmana, s’ha simplificat el procediment de sol·licitud previst en la primera versió del decret. Les ajudes s’atorgaran a través de les federacions i les coordinadores sempre que estiguin inscrites al Cens d’Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Ja s’han publicat les convocatòries d’ajudes al sector de l’educació en el lleure. Es pot sol·licitar l’ajut des de les 9 h de dijous 3 de desembre fins a les 20 h del divendres 11 de desembre.

Instal·lacions juvenils

Pel que fa a les instal·lacions juvenils, les entitats privades titulars o gestores rebran un ajut de 5.000 euros. Les entitats gestores d’instal·lacions juvenils com albergs, cases de colònies, aules de natura i campaments juvenils poden sol·licitar l’ajut des de les 9 h del dimecres 2 de desembre a a les 15 h del dijous 10 de desembre.

Termini per sol·licitar l’ajut a les instal·lacions juvenils: des de les 9 h de dimecres 2 de desembre a a les 15 h del dijous 10 de desembre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Font: Generalitat.

Ajuts per a l’atenció de grups en exclusió

D’altra banda, el Govern injectarà 3,6 milions d’euros a les entitats que es dediquen a l’atenció de col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió. Les fundacionsassociacions i cooperatives d’iniciativa social comptaran amb una ajuda de 10.000 euros, mentre que les federacions en rebran 20.000, tal com s’ha establert al decret llei 42/2020 de mesures urgents de suport a entitats del tercer sector social.

Per als detalls sobre quan i com demanar aquestes ajudes també caldrà esperar a la publicació al DOGC d’una convocatòria per part del Govern.

Ajuts per al sector esportiu

Durant aquest mes també han sortit ajudes per a les entitats esportives. El 17 de novembre el Govern ha anunciat a través del mencionat decret 43/2020 que compensarà el tancament de les instal·lacions esportives amb una partida de 25 milions d’euros.

Poden optar a aquests ajuts les persones titulars de la gestió d’instal·lacions esportives a Catalunya, tant entitats esportives (clubs, federacions i consells esportius) com empreses del sector, com ara gimnasos.

Properament es publicarà informació concreta sobre terminis i procediments per sol·licitar l’ajut.

Ajuts per a entitats culturals

El Govern també ha aprovat, a través de la resolució CLT/2814/2020, una línia de subvencions per a les entitats culturals de l’àmbit audiovisual, les arts escèniques i la música.

Concretament, per donar suport al finançament de les despeses de funcionament d’empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària. El període per presentar sol·licituds és del 12 al 30 de novembre i s’han de demanar a través d’aquest enllaç.

Sol·licitud

Alguns dels terminis i el procediment per demanar els ajuts encara estan per determinar, a l’espera de la publicació d’una convocatòria del Govern. Les sol·licituds i altres tràmits associats a la concessió de les subvencions i la seva justificació s’han de presentar segons els models normalitzats i seguint les indicacions que estan disponibles a l’apartat Tràmits de la Seu electrònica de la Generalitat.

El 10 de novembre es va anunciar que els ajuts es concedirien per concurrència no competitiva, és a dir, per ordre de sol·licitud i fins exhaurir la dotació. Al cap d’una setmana, però, s’ha modificat aquest punt per poder atendre totes les sol·licituds i no només les primeres. La modificació s’explica al nou decret d’aquesta manera:

“S’elimina la previsió de l’atorgament de les subvencions segons l’ordre cronològic de presentació de les sol·licituds i s’estableix l’ampliació de la dotació pressupostària en cas que s’exhaureixi el crèdit per atendre totes les sol·licituds que compleixin amb els requisits”.

A més, s’intensifica la idea que entrarà qui compleixi els requisits i que si identifiquen que la declaració responsable no s’ajusta a la realitat no hi haurà només la revocació corresponent, sinó també el pagament d’interessos i altres possibles penalitzacions.

Els detalls de la convocatòria es poden consultar a través de l’enllaç al decret llei 43/2020 de 17 de novembre, on s’especifiquen les novetats i els canvis respecte al decret 41/2020, de 10 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social en centres educatius i en l’àmbit de l’educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la Covid-19.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai