El govern ha aprovat una nova línia d’ajuda de 200 euros per a persones amb baixos ingressos i patrimoni. Es rep a través de la transferència de 200 euros a les persones que ho sol·licitin i compleixin els requisits.

Qui pot rebre l’ajuda de 200 euros?

Per rebre-la cal haver treballat durant el 2022 (sigui per compte propi o d’altri) o haver rebut un subsidi o prestació per desocupació. A més cal no haver ingressat més de 27.000 € anuals en brut. També s’ha tenir un patrimoni inferior a 75.000 € (descomptant la vivenda habitual) al final del 2022.

Qui no la pot rebre?

Queden excloses les persones que hagin cobrat l’Ingrés Mínim Vital (inclosa l’ajuda a la infància) o que hagin rebut la pensió de la Seguretat Social durant el 2022.

Tampoc es poden beneficiar de l’ajuda de 200 euros les persones amb convivents que hagin administrat una societat activa o estat titulars d’accions o participacions no cotitzades.

Com es calcula la renda?

Se sumen les rendes i patrimoni de la persona sol·licitant, de la parella o cònjuge, dels fills menors de 25 anys o amb discapacitat (igual o superior a 33%) amb rendes que no superin els 8.000 euros i els ascendents de primer i segon grau (mares/pares i avis).

Quan s’ha de sol·licitar l’ajuda?

El tràmit s’ha de fer entre el 15 de febrer i el 31 de març.

Com s’ha de tramitar?

S’ha de fer a través de la Seu Electrònica de l’Agència Tributària. Per accedir al formulari en línia s’ha de fer a través de la Cl@ave, el certificat electrònic o el DNI-E.

Com es rep l’ajuda?

En cas de ser acceptada la sol·licitud els diners es rebran en un únic pagament al compte bancari indicat. Per rebre’ls hi ha tres mesos des de la presentació de la sol·licitud.

Com intervenen les entitats del Tercer Sector amb aquesta ajuda?

Les entitats sense ànim de lucre que actuen directament amb persones en situacions de vulnerabilitat s’hi poden veure afectades per aquesta línia d’ajuda.

En molts casos són les organitzacions les encarregades d’informar i tramitar aquestes sol·licituds amb les adminsitracions, ja que les persones que les han de demanar poden tenir moltes limitacions.

Càritas Barcelona n’és un exemple, ja que ha posat en marxa una campanya informativa sobre l’ajuda de 200 euros. Tal com explica Mercè Darnell, responsable de necessitats bàsiques, tenen ordinadors i persones voluntàries a disposició de les persones sol·licitants: “Molta de la gent que atenem no té suficients coneixements informàtics i no sap fer la sol·licitud a l’ordinador, o directament no té ordinador o accés a internet”.

Darnell lamenta que no es faci d’una manera més senzilla: “L’Estat ja té les dades de les persones que treballen o han rebut el subsidi, per tant, els hi podria enviar el xec i prou”.

A més a més, assegura que aquesta ajuda deixa fora moltes persones de les quals atenen, perquè la majoria rep l’Ingrés Mínim Vital.

Font: Xarxanet (redactat per l’equip de Suport Tercer Sector).

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai