Aprofitant la diada de Sant Jordi, des de Suport Tercer Sector, compartim cinc títols per aprendre a adoptar noves perspectives més àmplies i actuals sobre feminismes, llenguatges, realitats LGTBIQA+ i l’àmbit socioeducatiu. Si tens dubtes o necessites ajuda contacta amb el nostre equip d’igualtat de gènere i diversitat. Aprofitant la diada de Sant Jordi,
1. Exaltadas, locas, modernas: Grandes mujeres que desafiaron al patriarcado, Ángeles Taro (Editorial Bruguera, 2024)
Aquest llibre exposa les referents femenines que ens han acompanyat al llarg de la història, dotant-les del reconeixement que no han tingut fins ara. A través d’un humor fresc i una visió feminista combativa, l’autora desmunta grans mites i estereotips sobre les dones i ens apropa a elles com a exponents dins l’art, la ciència, la guerra o el govern.
2. Guia gramatical de llenguatge no-binari, Diversis autoris (Editorial Raig Verd, 2023)
La guia obre un punt de partida per debatre sobre com escriure, parlar i viure les identitats de gènere no-binari que cada cop són més presents a la nostra societat. Una proposta reivindicativa per fer lloc a la diversitat de gènere dins la llengua catalana. Perquè del que no es parla, no existeix.
3. (h)amor 9 amigas, varias autoras (Editorial Continta Me Tienes, 2024)
Aquesta és una obra sobre l’amistat i les diverses manifestacions que té. Les amigues poden salvar vides i també poden ser amants o subjectes de desig. Un recorregut a través de la idealització, el rebuig i la identificació amb elles i tot el valor que aporten.
4. La comunitat de la mort. El camí impossible cap als marges, Josep Maria Aragay Borràs (Neret Edicions, 2023)
La publicació és una crítica als àmbits social-educatiu-cultural amb el sentit de l’humor particular de l’autor. A través d’una anti-proposta tant brillant com maldestre, s’aborden temes com l’esquerra política, l’educació i l’acció social, el feminisme i la descolonització del segle XXI.
5. ¿LGTBQué?: Una guía para entender(nos), Emilio López (Editorial Egales, 2024)
Aquesta guia té com a objectiu definir les sigles LGTBIQA+ que fan referència a les identitats de gènere i l’orientació sexo-afectiva de les persones que conformen la nostra societat, i resoldre els dubtes i les preguntes més freqüents que poden sorgir entorn d’elles.
ALTRES CONTINGUTS RELACIONATS:
- La llei trans obliga a tenir un protocol per garantir la igualtat de les persones LGBTI+
- 8 recursos per a la igualtat de la teva entitat
- Registra el teu protocol per fer front a l’assetjament sexual i/o per raó de sexe
- Tot el que ha d’incloure un protocol contra l’assetjament sexual
- Quines revisions cal fer al pla d’igualtat?
Amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes: