El pla d’igualtat és una eina clau per millorar la igualtat de gènere en les entitats. A més, és obligatori per a les organitzacions que tinguin més de 50 persones en plantilla. Des de Suport Tercer Sector t’ajudem a confeccionar o fer seguiment del teu pla a través del nostre equip especialitzat en igualtat de gènere.


Quina vigència té un pla d’igualtat?

Segons l’article 9, del Reial decret 901/2020, de 13 d’octubre, el període de vigència del pla d’igualtat es pot pactar amb les parts negociadores, però en cap cas pot superar els quatre anys.


Quines revisions cal fer?

Pel que fa a les revisions, hi ha diferents circumstàncies que poden dur l’organització a necessitar o estar obligada a fer revisions del seu pla d’igualtat.

Per una banda, si la llei estableix l’obligatorietat de la revisió:

  • En cas que el calendari del pla d’igualtat hagi establert que és necessari.
  • Si la Inspecció de Treball i Seguretat Social considera que el pla és inadequat.
  • En cas que hi hagi una fusió o modificació als estatuts jurídics de l’organització.
  • Si es produeix una modificació significativa en la plantilla de l’entitat o el sistema retributiu.
  • En cas que l’organització sigui condemnada per discriminació directa o indirecta per raó de sexe.

Així mateix, i sense que l’organització estigui obligada per llei, hi ha situacions on l’entitat pot necessitar fer revisions del seu pla. Ja sigui perquè es vol afegir informació, reorientar-lo, corregir-lo o treure o afegir alguna mesura.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai