Les entitats amb més de 50 persones treballadores a partir del 7 de març han de disposar obligatòriament de Plans d’Igualtat. Es tracta d’una eina bàsica per millorar la igualtat de gènere en el si de les organitzacions, així com de les empreses, també per a les que no tenen l’obligació.

Cada vegada més, la normativa posa l’èmfasi en la qüestió del gènere i la necessitat de disposar de protocols i documentació al respecte Així ho estableix el Reial Decret Llei 6/2019, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i oportunitats en la col·locació i l’ocupació.

Des del Servei Laboral de Suport Tercer Sector tenim especialització en la confecció i seguiment de Plans d’Igualtat i en la realització de Protocols de prevenció contra l’assetjament sexual.

Aquests coneixements ens permeten acompanyar i assessorar diferents entitats en aquesta matèria. En aquest sentit, entre gener i febrer de 2022 hem finalitzat els Plans d’Igualtat de cinc entitats:

  • Càritas Girona
  • Fundación Esplai
  • Fundació per a l’Atenció de Persones Dependents
  • Fundació El Redós
  • Fundació Portolà

A més a més, tots aquests plans, juntament amb el de Càritas Barcelona, s’han presentat al REGCON (Registro y Depósito de Convenios Colectivos, Acuerdos de Trabajo y Planes de Igualdad), seguint el que marca el Reial Decret 901/2020.

Com es fa una Pla d’Igualtat?

L’elaboració d’un Pla d’Igualtat necessita la implicació de l’entitat, ja que es tracta d’un document fet, en part, per la mateixa organització. Aquest, a més, s’adequa a les seves necessitats i característiques.

Per aquest motiu, hem treballat colze a colze amb les comissions de cadascuna de les entitats, fent gairebé unes 30 reunions de treball (presencial i telemàticament). Al llarg d’aquest temps també hem dut a terme les auditories salarials per fer les rectificacions oportunes d’aquesta matèria. També hem confeccionat i/o revisat els Protocols per a la prevenció i l’abordatge d’assetjament sexual i per raó de sexe.

Des de Suport Tercer Sector oferim assessorament i acompanyament a totes aquelles entitats que vulguin treballar la igualtat en el si de la seva organització, amb plans i protocols que, en certs casos, fins i tot són obligatoris. Si tens dubtes de com aplicar aquesta normativa a la teva entitat, contacta amb nosaltres.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai