L’informe de vida laboral és un document que expedeix la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) on consten totes les dades de la vida laboral d’una persona, des de la primera empresa on es va donar d’alta a la TGSS fins a l’actualitat.

La informació que dona és molt completa i entre les dades més destacades hi ha les següents:

  • Tipus de contracte
  • Jornada laboral realitzada
  • Coeficients de jornada parcial
  • Prestacions o subsidis d’atur rebuts
  • Vacances no gaudides a la finalització d’un contracte
  • Anys cotitzats

És una informació actualitzada constantment mentre duri la vida laboral de la persona treballadora, per tant, cada vegada que se sol·liciti un informe de vida laboral apareix actualitzat.

Aquesta informació és molt útil per comprovar que les dades que té la Seguretat Social són correctes. En el supòsit que hi hagi errades, s’haurien de demanar que es corregeixin.

S’ha de tenir en compte que amb la informació i dades de l’informe de vida laboral, la Seguretat Social fa el càlcul de la pensió de jubilació, d’incapacitat permanent, de maternitat o altres prestacions a les quals es tingui dret.

Es pot demanar l’informe telemàticament per la web de la Seguretat Social on es pot descarregar directament o sol·licitar que l’envien per correu al domicili que es té informat a la Tresoreria General de la Seguretat Social. A més, aquesta informació es pot demanar en qualsevol moment i tantes vegades com la persona interessada vulgui.

Com demanar l’informe de vida laboral?

Per fer la sol·licitud es pot fer a través del portal de la Seguretat Social i es pot accedir a la informació a través de la Cl@ve Permanent, Cl@ve PIN, via SMS, DNIe o Certificat digital. En el supòsit de fer-ho per aquesta modalitat la informació és automàtica i es podrà descarregar en format PDF.

D’altra banda, si se sol·licita l’enviament per correu postal, arribarà al domicili que consti a la Seguretat Social. Per aquesta raó, és importat que aquesta informació estigui actualitzada en el supòsit d’haver canviat de domicili. Per correu ordinari l’informe de vida laboral trigarà uns dies, normalment una setmana.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai