El cap de Recursos Humans de Fundesplai dona les claus per entendre el nou registre horari i explica com funciona la nova app que ha desenvolupat Suport Tercer Sector per complir amb la normativa. Les entitats que vulguin utilitzar l’app han d’enviar un correu a infosuport@fundesplai.org

Totes les entitats tenen l’obligació de portar el registre horari dels seus treballadors i treballadores?

Sí, totes, no importa grandària, volum o forma jurídica.

Com afecta a les entitats i fundacions del Tercer Sector?

Afecta igual que a les empreses ordinàries. No hi ha diferència. En el cas d’algunes activitats del Tercer Sector, com també passa en activitats d’empreses mercantils, l’horari de moltes persones treballadores està en dependència d’un servei, una activitat o una atenció específica a usuaris, i això pot resultar una mica més complicat. També ho pot fer més complicat aquelles entitats que tinguin una dispersió de centres de treball molt gran. Per això l’eina que s’utilitzi per registrar l’horari d’entrada i sortida, que al final és el que cal fer, ha de ser una eina àgil, còmoda, senzilla i ràpida de fer servir.

A quines multes es poden enfrontar les entitats si incompleixen la normativa? No dur a terme el registre horari comporta una infracció greu tipificada amb una multa de fins a 6.250 euros.

Quines eines s’utilitzen des de Fundesplai per facilitar el registre?

A Fundesplai vam començar amb un registre telemàtic, molt senzill, però molt pràctic, on la persona treballadora indicava directament el moment que començava i el moment que acabava. Ben aviat passarem a fer servir la nova plataforma online que ho fa encara més fàcil i més accessible, ja que la persona treballadora pot tenir al seu telèfon mòbil, de manera instantània i directa, un resum del seus marcatges i una totalització mensual d’hores.

Com funciona aquesta nova aplicació?

El funcionament no pot ser més senzill. S’entra a l’aplicatiu (app o versió on line) i al començament de la feina es prem un botó de “començar” i al finalitzar la jornada es prem un botó de “finalitzar”. I ja està. La persona treballadora ja no cal que faci res més. Internament, el software calcula les hores i directa o indirectament es pot extreure un llistat individual amb els marcatges diaris acumulats per mesos i les entitats poden disposar de la informació global. És extraordinàriament senzilla.

Per què les entitats necessiten aquesta app?

Perquè les alternatives a aquesta app són només dues: o es fa un registre en paper amb signatura diària de cada persona treballadora o  les entitats compren un aplicatiu o sistema de marcatge amb un cost normalment elevat en adquisició i en manteniment. Amb l’app que es presenta, compleixes la normativa, l’entitat i la persona treballadora disposen de la informació i és gratuïta.

Dona resposta sobretot a l’obligació de fitxar quan s’està fent teletreball?

Dona resposta a qualsevol situació. Atès que és una solució portable, des del mòbil es pot “fitxar” en qualsevol situació, no només en teletreball, sinó també si comences o finalitzes la teva jornada amb una feina fora del centre habitual, o si la feina és la suma de diversos serveis al llarg del dia. En aquest sentit no té límits.

 

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai