Les entitats sense ànim de lucre han de ser allà on són els seus públics. Dit en altres paraules, han de tenir presència a les xarxes socials, perquè molta gent les fa servir. Una de les xarxes socials més emprades actualment és Instagram i, dins d’aquesta, l’opció dels reels d’Instagram té molt d’èxit.
Aquesta funcionalitat es basa en vídeos curts (fins a 90 segons) en format vertical. Les organitzacions no lucratives poden emprar aquesta opció per comunicar-se d’una forma directa i creativa amb els seus públics, especialment amb els més joves.
Quins beneficis aporta l’ús dels reels d’Instagram?
- Més tràfic: poden aparèixer a la pestanya ‘explorar’ d’Instagram sense la necessitat de seguir el compte. Això permet que potencials persones interessades en el contingut de l’entitat puguin arribar al perfil i, posteriorment, al web.
- Més engagement: els vídeos són el format que més fomenta la interacció de les usuàries. Tenir més egagement amb l’audiència porta a tenir més compromís d’aquesta amb l’entitat.
- Continguts senzills: per penjar reels l’organització només han de fer vídeos de 15, 30, 60 o 90 segons. Això permet que siguin creacions senzilles o més elaborades, segons les necessitats i capacitats de l’entitat.
- Integració amb les stories: per arribar a més audiència es poden compartir els reels a través de les històries d’Instagram.
- Tots els reels en un únic espai: tots els reels publicats (sigui al mur o no) es guarden en una mateixa pestanya del perfil.
Tots aquests beneficis i d’altres, poden ajudar les entitats en la seva estratègia comunicativa a través de les xarxes socials. En tractar-se de contingut dinàmic i relativament senzill, provar què funciona i què no a l’entitat és una bona opció comunicativa.
Font: Xarxanet (redactat per l’equip de Suport Tercer Sector).