Aquest 10 de febrer s’ha publicat una resolució que estableix les bases d’uns nous ajuts extraordinaris per a entitats de l’àmbit del lleure i de les activitats extraescolars. L’objectiu de la mesura és fer front a les conseqüències de la covid-19.

El termini per sol·licitar l’ajut comença el 16 de febrer a les 9 h i acaba l’1 de març a les 15 h.

A qui es dirigeix?

A entitats, empreses i persones treballadores autònomes del sector del lleure educatiu, les activitats extraescolars i les instal·lacions juvenils.

En concret, aquesta convocatòria es dirigeix a les entitats com esplais o AFA que fan activitats de forma habitual entre setmana. Si fan activitats entre setmana i també durant els caps de setmana, també poden optar a l’ajut.

En canvi, les entitats que només fan activitats els caps de setmana no poden optar a aquesta ajuda. Els clubs esportius federats són l’altre sector exclòs de la convocatòria.

Qui ha de fer el tràmit?

El tràmit l’ha de fer l’entitat interessada a rebre l’ajut. A diferència de l’anterior convocatòria, la federació a la qual estigui inscrita l’entitat interessada no ha de presentar res.

Per tant, la sol·licitud l’ha de fer l’entitat titular del CIF i el compte on es vulgui rebre la subvenció ha d’estar al seu nom. Cal que aquesta entitat estigui inscrita al Cens d’Entitats Juvenils.

Com es demana l’ajut?

El tràmit de sol·licitud s’ha de fer obligatòriament online. És a dir, tant la concessió, com la verificació i el control dels ajuts es faran a través de la via electrònica. La sol·licitud s’ha de presentar emplenant el formulari normalitzat disponible al portal oficial de tramitació Canal Empresa.

Un cop emplenat el formulari, s’ha d’adjuntar de forma digital a través del mateix Canal Empresa. El tràmit online permet que les entitats sol·licitants puguin fer el seguiment de l’estat de la sol·licitud. Només han d’anar a l’àrea privada del portal on han sol·licitat l’ajut.

Es pot sol·licitar l’ajut amb l’idCat mòbil, triant l’opció “Alta sense certificat”. D’aquesta manera, posant el DNI o el telèfon mòbil, es rebrà una contrasenya que permetrà la identificació de la persona sol·licitant.

L’ajut s’atorga en un pagament únic pel procediment de concurrència no competitiva. Si s’exhaureix la dotació pressupostària, les bases expliquen que s’ampliarà per tal d’oferir l’ajut a totes les entitats que compleixin els requisits per ser-ne beneficiàries, independentment de l’ordre de les sol·licituds.

Tipus d’ajudes

En funció del tipus d’entitat s’haurà de sol·licitar una modalitat d’ajut o una altra. Existeixen tres modalitats: una per al lleure educatiu entre setmana, una per a activitats extraescolars i de lleure d’entre setmana i una altra per a instal·lacions juvenils.

Ajut pel lleure educatiu entre setmana

Per rebre aquesta modalitat d’ajut cal estar inscrita al cens d’entitats juvenils de la Direcció General de Joventut. També és necessari fer de forma habitual activitats de lleure entre setmana i dirigides a persones d’entre 3 i 18 anys. Aquestes activitats han d’haver estat suspeses o afectades per la resolució del 4 de gener per la qual es prorrogaven i modificaven les mesures en matèria de salut pública.

Ajut per activitats extraescolars i de lleure

En el cas de l’ajut per a activitats extraescolars, cal estar donada d’alta al cens de l’impost d’activitats econòmiques en els epígrafs d’altres activitats d’ensenyament o d’ensenyament de formació i perfeccionament professional no superior.

A més, cal fer activitats extraescolars i de lleure entre setmana. Aquestes activitats, com en l’anterior modalitat, han d’anar dirigides a persones entre 3 i 18 anys i han d’haver quedat suspeses o afectades per la resolució mencionada en l’anterior punt.

Ajut per a instal·lacions juvenils

Finalment, per demanar l’ajut per a instal·lacions juvenils, cal que qui ho demani sigui titular o gestora de la instal·lació juvenil per la qual es sol·licita l’ajut. També han de tenir inscrita la instal·lació en qüestió al Registre d’Instal·lacions juvenils de la Direcció General de Joventut.

Només s’ha de presentar un únic formulari que inclogui totes les instal·lacions juvenils per les quals es demana l’ajut.

Dubtes?

Per a més informació, podeu consultar l’apartat de preguntes i respostes de la convocatòria. Com sempre, podeu posar-vos en contacte amb l’equip de Suport Tercer Sector i us intentarem ajudar.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai