Com cada octubre, comença l’últim trimestre de l’any i, per tant, arriba el moment de passar comptes amb Hisenda. Les associacions, fundacions i cooperatives han de tenir en compte les dates límit per complir amb les obligacions tributàries.

Aquest any, el termini de presentació de les declaracions fiscals trimestrals va de l’1 al 20 d’octubre i fan referència a les dades corresponents al període del juliol al setembre del 2021.

Les entitats que optin per domiciliar el pagament ho podran fer fins al 15 d’octubre. El càrrec al compte bancari es durà a terme el 20 d’octubre. En aquest cas, la presentació del model s’haurà de fer de forma telemàtica.

Per tant, es podran presentar fins al 20 d’octubre les declaracions de les entitats que no vulguin domiciliar el pagament, les que tinguin liquidacions negatives i les de caràcter informatiu, com el model 349.

Models trimestral més habituals

Aquests són els models trimestrals més habituals a presentar durant el mes d’octubre:

  • Model 111: Retencions de l’IRPF de rendiments procedents del treball o de determinades activitats econòmiques. És a dir, ingressos de retencions de l’IRPF realitzades sobre pagaments fets en concepte de sous, retribucions a persones col·laboradores, conferenciants i professionals autònoms o premis.
  • Model 115: Retencions i ingressos a compte procedents de l’arrendament d’immobles urbans.
  • Model 123: Retencions de l’IRPF Impost de Societats sobre pagaments d’interessos de préstecs o altres rendiments sobre el capital.
  • Model 216: Retencions sobre pagament d’imports a determinades persones físiques, empreses o entitats considerades no residents a l’Estat espanyol a efectes fiscals.
  • Model 303: Declaració d’autoliquidació de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA).
  • Model 349: Declaració informativa de les operacions de compres vendes de béns o serveis. Sempre que siguin efectuats entre entitats o empreses subjectes a IVA i que estiguin inscrites al Registre d’Operadors Intracomunitaris d’Hisenda.
  • Model 202: A més, a l’octubre, algunes entitats han de fer també el model 202, el segon pagament a compte (període 2P-2020 de l’Impost de Societats de 2020). Cal presentar-lo si s’han obtingut resultats fiscals negatius (abans de retencions i pagaments a compte) en l’última quota de l’Impost de Societats. És a dir, la que es va presentar al juliol, corresponent a l’exercici 2020.

La presentació dels models 123216349 i 202 es realitzarà exclusivament per via telemàtica.

Presentem els models per vosaltres

Des de l’àrea econòmica de Suport Tercer Sector ajudem les associacions, fundacions i cooperatives a presentar les declaracions fiscals. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem.

close

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai