És moment de presentar el Model 347 (la declaració anual d’operacions amb terceres persones) a Hisenda. El termini per a la presentació d’aquesta documentació és entre l’1 i el 28 de febrer de 2022.

Sabeu que la no-presentació del Model 347 pot comportar una sanció per a l’entitat si es tenen operacions per declarar? Si sou una associació o fundació que està obligada a presentar aquesta declaració, teniu l’opció d’encarregar el tràmit a un equip especialitzat.

Oblida’t de fer tràmits

Des de Suport Tercer Sector portem la gestió i presentació del Model 347 de desenes d’associacions i fundacions.

Si vols contractar el servei a Suport Tercer Sector, només has de descarregar-te aquest Excel, emplenar-lo amb les dades de l’entitat i enviar-nos-el com a molt tard el 14 de febrer. Nosaltres ens ocupem de tot el tràmit!

Si tens dubtes o dificultats per complir amb el termini, envia’ns un correu a suporteconomic@fundesplai.org i buscarem la millor solució.

El cost és només de 50 euros (+IVA) per a aquelles associacions, fundacions i cooperatives no lucratives que tinguin fins a 10 registres a declarar.

Per a més informació sobre el model, podeu consultar la web oficial de l’Agència Tributària.


Quines operacions inclou el Model 347?

Compres anuals de més de 3.005,06 euros amb un mateix proveïdor/a. No es tindran en compte aquelles operacions que hagin estat objecte d’altres retencions o impostos que s’hagin declarat en d’altres models. D’altra banda, si l’entitat només fa operacions exemptes d’IVA pel caràcter social (article 20.3 de la Llei 37/1992, de l’IVA), no haurà d’incloure les compres de subministraments (aigua, electricitat i combustible) ni les assegurances.

Ingressos exempts d’IVA que NO corresponguin als serveis exempts per caràcter social (serveis d’acció social, esportius o culturals) i que superin els 3.005,06 euros amb un mateix client/a (formacions, quotes de socis i sòcies…).

Ingressos subjectes a IVA que superin els 3.005,06 euros a un mateix client/a.

Subvencions d’administracions públiques o privades. Només es tindrà en compte una administració o organisme subvencionador quan la suma dels imports provinents d’aquest superi els 3.005,6 euros.

Qui ha de presentar el Model 347?

Han de presentar aquesta declaració informativa totes les associacions, fundacions i cooperatives que hagin efectuat alguna de les quatre operacions mencionades al punt anterior.

Llegeix la nostra guia pràctica

L’àrea econòmica de Suport Tercer Sector ha elaborat una guia pràctica i senzilla per saber-ho tot sobre la presentació del Model 347. T’animem a consultar-la i a contactar-nos si necessites més informació.

 

close

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Ja que estàs per aquí....

En la situació actual, els infants i joves necessiten, més que mai, activitats de lleure educatiu amb els amics i amigues i a la natura.

A Fundesplai tenim la determinació de donar l'oportunitat a totes les nenes i nens de Catalunya de poder gaudir del lleure educatiu de qualitat a través del temps educatiu del migdia, les activitats extraescolars, les activitats als esplais, les excursions a la natura, les colònies escolars, els caps de setmana en família...

Ajuda'ns a fer-ho possible!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai