El Departament de Drets Socials de la Generalitat ja ha publicat les bases reguladores per a la seva convocatòria de subvencions de l’any, un dels tràmits més importants que les entitats del tercer sector tenen marcat en el calendari. Enguany, es presenta la CONVO24, una novetat en la gestió que fusiona les anteriors línies d’ajut de l’IRPF i de la COSPE. Per aquesta raó, cal revisar amb previsió suficient en quines línies es vol presentar cada projecte.

Es preveuen un total de 102 línies d’ajut, que es divideixen en quatre grans tipologies:

  1. Subvencions a projectes experimentals d’atenció a les persones en l’àmbit dels serveis socials.
  2. Subvencions a projectes d’inversió de construcció, remodelació o equipament d’establiments de serveis socials inclosos en la Xarxa de Serveis Socials. d’Atenció Pública o en la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils o en la Xarxa de Punts Òmnia.
  3. Subvencions de promoció d’activitats i programes d’entitats socials.
  4. Subvencions de promoció dels serveis prestats per entitats federatives de segon i tercer ordre.

Principals línies de la CONVO24

En aquest sentit, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària manté tres de les seves línies i n’amplia una quarta en l’àmbit de l’associacionisme i el voluntariat:

  • Activitats i projectes de formació. Voluntariat.
  • Activitats i projectes de suport a entitats, professionals i persones voluntàries. Enfortiment de l’associacionisme.
  • Activitats i projectes de suport a entitats, professionals i persones voluntàries. Promoció i foment del voluntariat.
  • Activitats i programes d’acompanyament. Mentoria social.

A més a més, cal tenir en compte altres línies d’ajuda relacionades amb projectes d’educació en valors i lleure, suport al Poble Gitano o foment de l’envelliment actiu.

La Generalitat ha publicat la nova Guia de projectes, actualitzada el 13 de gener, en la qual fa una explicació exhaustiva de totes les línies convocades, així com dels criteris de valoració o no admissió. En aquest document també es pot trobar la relació de les línies de la nova CONVO24 amb les convocatòries dels anys anteriors.

Qui pot rebre ajuts de la CONVO24?

Aquesta subvenció només s’atorga a les entitats sense ànim de lucre constituïdes legalment, com a mínim amb dos anys d’anterioritat, que estiguin establertes i tinguin activitat a Catalunya.

Per altra banda, no es poden beneficiar les entitats vinculades a les administracions públiques. Tampoc poden rebre-la aquelles entitats en les quals hi hagi cap tipus de discriminació per raó de sexe o bé orientació sexual, diversitat ètnica o cultural…

Com es poden sol·licitar subvencions a la CONVO24?

La sol·licitud es fa, únicament, de manera telemàtica del 2 fins al 12 de febrer, a les 15 h. Per fer-la, només cal accedir al web i emplenar el formulari. Altrament, per tal de facilitar la tasca, el Departament de Drets Socials ha publicat un vídeo explicatiu que detalla com presentar la sol·licitud i els annexos.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai