Formar part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana dona beneficis fiscals a les entitats sense ànim de lucre. El termini per presentar la sol·licitud d’inclusió o renovació és de l’1 de gener al 31 de març. Des de Suport Tercer Sector t’ajudem amb aquest tràmit perquè la teva organització pugui estar al cens.

Qui pot formar part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana

El cens aglutina organitzacions sense ànim de lucre, entitats sindicals i empresarials, col·legis professionals i altres corporacions que impulsen el foment de la llengua catalana.

Per presentar i tramitar la sol·licitud del cens, s’han de seguir una sèrie de passos i requisits establerts per l’article 1.2 de l’Ordre CLT/59/2012. Les corporacions que estiguin constituïdes legalment abans de l’1 de gener de l’any en què es presenta la sol·licitud i que als seus estatuts figuri l’objectiu de foment de la llengua catalana o que portin a terme activitats pel foment d’aquesta poden presentar la sol·licitud.

Vols inscriure la teva organització al Cens d'entitats de foment de la llengua catalana? T'ajudem!

Quins beneficis dona estar al cens?

Els donatius a favor d’organitzacions sense ànim de lucre que formin part d’aquest cens tenen una deducció sobre l’IRPF, tal com marca l’article 1 de la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives. Per aquesta raó, sol·licitar-ne la inclusió pot ser una bona idea per a les entitats.

Descobreix més sobre les desgravacions de les donacions a associacions i fundacions

Com fer la sol·licitud al cens

Per a la tramitació s’ha de presentar una sèrie de documentació marcada a l’article 3.1 de l’Ordre CLT/59/2012:

  • Formulari de sol·licitud d’inclusió o renovació.
  • Memòria d’activitats que reflecteixi que el foment de la llengua catalana és una finalitat de l’entitat. En el cas d’una organització de constitució recent que no disposi de la memòria, haurà de presentar el pla d’activitats de foment de la llengua que preveu per a l’any en què presenta la sol·licitud.
  • NIF de la persona representant legal.

Aquest tràmit s’ha de fer en format telemàtic, mitjançant la Seu electrònica de l’Administració de la Generalitat.

Font: Xarxanet (redactat per Suport Tercer Sector).

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai