En els darrers dies, moltes entitats heu contactat amb el servei d’assessorament jurídic de Suport Tercer Sector amb motiu de la recepció d’una notificació del Servei de Gestió Econòmica del Departament de Drets Socials relativa a un Recurs Contenciós Administratiu contra la Convo24, és a dir, contra la resolució DSO/4423/2023, de 28 de desembre.

Es tracta d’un recurs que va presentar el 25 de gener la Coordinadora Española de Entidades de Servicios Sociales, Migratorios, Sanitarios, Ocupacionales, Socioculturales i de Empleo del Tercer Sector contra la resolució de convocatòria de la Convo24 i també contra les seves bases.

Cal assenyalar que les entitats que estan rebent aquest comunicat ho fan perquè són interessades en el procés, ja que es van presentar a aquesta subvenció i, per tant, serien possibles afectades per la sentència. No obstant això, ara com ara, encara hi poden haver entitats que, tot i haver-se presentat, no hagin rebut el comunicat.

La personació per part de l’entitat en aquest procediment no és obligatòria, perquè el recurs s’interposa contra la convocatòria de la Convo24 del Departament de Drets Socials i, per tant, seran els serveis jurídics del Departament qui exerciran la seva defensa com a part demandada.

De fet, la Taula del Tercer Sector ja s’ha personat en el procediment com a entitat interessada en el manteniment de la resolució impugnada i per tal de defensar els interessos de totes les entitats del sector. Per aquesta raó, recomana a les entitats que no es personin: “Des de la Taula del Tercer Sector ja ens hem personat i us anirem traslladant tota la informació del procés. Una personació massiva podria alentir el procés i allargar la situació de desconeixement”.

En aquest sentit, tal com informa la Taula, “el Departament ha donat resposta a l’avís d’impugnació contra la resolució de la convocatòria per part demandant i el TSJC traslladarà  la resposta per tal de formalitzar la demanda. Per aquest moment, encara falten 2 o 3 mesos i serà aleshores quan es coneixerà el motiu del contenciós. Segons les últimes informacions no s’han demanat mesures cautelars que podrien interrompre el procés”.

En tot cas, personar-se en aquest procediment permet a les entitats que així ho facin fer al·legacions, proposar proves i estar informades de totes les actuacions que es vagin produint durant la seva tramitació. No obstant això, cal tenir en compte que per personar-se s’ha de fer amb advocat/da i procurador/a amb el consegüent cost econòmic que això suposa.

Amb la qual cosa, és important recordar que les entitats no estan obligades a personar-se i que poden no fer-ho -seguint la recomanació de la Taula del Tercer Sector. En cas de personar-se cal fer-ho en el termini de 9 dies hàbils des de la notificació del comunicat.

D’altra banda, amb referència a la resolució de la Convo24 la Taula també comunica que “el Departament està treballant per mantenir els compromisos adquirits: Es manté el calendari previst per resoldre provisionalment el 5 d’abril i de manera definitiva a principis de maig”

En cas de dubtes amb referència a aquesta qüestió, podeu contactar amb el nostre Servei Jurídic.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai