Alguns dels tràmits que oferim des del servei jurídic a les entitats sense ànim de lucre és la constitució de fundacions i la tramitació de la Declaració d’Utilitat Pública (DUP). Des de l’inici de l’any hem presentat diferents tràmits de constitució, dels quals dos han obtingut la resolució positiva. Per una banda, la Fundació Ulex, una entitat que ofereix formacions per enfortir els moviments socials que busquen la justícia i la integritat ecològica. També, hem constituït la Fundació Patrimoni Històric de Corbera la qual promou accions per sensibilitzar a la població sobre el valor històric i patrimonial de la seva ciutat.

Així mateix, hem aconseguit la resolució positiva, en només sis mesos, de la Declaració d’Utilitat Pública (DUP) a tres entitats:

  • L’Associació Alas de Gambia que té per finalitat ajudar infants en situació d’extrema vulnerabilitat a Gàmbia en l’escolarització, assumint les despeses de matriculació, material educatiu o l’alimentació, entre d’altres.
  • L’Associació solidària – la Llumeneta dona atenció a la infància, acollida i integració. A més, atén dones i homes immigrants, nouvinguts o no, en el procés d’integració i acollida.
  • L’Associació ISTEA s’encarrega de donar acompanyament i assessorament de famílies amb un fill/a amb autisme.

Cal destacar que les associacions o federacions que obtinguin la DUP poden gaudir del mateix règim fiscal especial de les fundacions. Si creus que la teva organització compleix els requisits, demana’ns informació i ens encarreguem de tots els tràmits. Així mateix, si necessites suport amb la constitució de la teva entitat, no dubtis en posar-te en contacte, estarem encantats/es d’ajudar-te!

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai