Per ajudar a la millora de la seguretat dels sistemes informàtics de les organitzacions no lucratives, volem començar a compartir una sèrie de consells. Cada mes publicarem una recomanació de ciberseguretat, amb mesures ràpides i senzilles d’aplicar.

Donem el tret de sortida a aquesta sèrie de tips per a associacions i fundacions amb un consell relacionat amb contrasenyes.

Cada vegada es registren més casos d’intrusisme i falta de seguretat a la xarxa. Internet, si no es prenen mesures de prevenció, pot ser l’escenari ideal per accedir a dades d’usuaris i entitats particulars. La despreocupació per part de la persona usuària pot ser un problema de fàcil prevenció.

Només fent més segures les nostres contrasenyes, evitarem atacs o suplantacions d’identitats digitals. Evitarem així ‘spam’ o altres problemes d’accés a les dades per part de terceres persones.

Requisits d’una contrasenya segura:

  • Mínim 9 caràcters.
  • No es podran repetir contrasenyes utilitzades anteriorment.
  • S’han de fer servir 3 tipus de caràcters diferents, entre majúscules, minúscules, dígits i caràcters especials (signes de puntuació, etc.).

Les contrasenyes que compleixen aquests requisits són robustes i resulta gairebé impossible que un atacant les pugui endevinar.

Com recordar contrasenyes sense morir en l’intent

Per tal de generar contrasenyes robustes i que a l’hora siguin fàcils de recordar, podeu pensar en una frase senzilla i agafar la primera lletra de cada paraula.

Per exemple:

«La meva pizza preferida és la pizza 4 formatges!» → Lmppélp4f!

«He mirat 15 temporades de l’Anatomia de Grey durant les vacances.» → Hm15tdlAdGdlv. (ningú us jutjarà)

També podeu agafar una frase curta i escriure-la sense espai i combinant-lo amb signes de puntuació:

«M’EncantaLaPrimavera:-)»

«BarçaForever!!!» (funciona també amb altres clubs esportius)

Pràctiques a evitar

  • No apunteu la vostra contrasenya en un post-it o en un fitxer no protegit.
  • No feu servir informació personal, com el nom o la data de naixement.
  • No feu servir la mateixa contrasenya en altres webs.
  • No comuniqueu la vostra contrasenya a ningú.
close

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai