Per ajudar a la millora de la seguretat dels sistemes informàtics de les organitzacions no lucratives, volem començar a compartir una sèrie de consells. Cada mes publicarem una recomanació de ciberseguretat, amb mesures ràpides i senzilles d’aplicar.

Donem el tret de sortida a aquesta sèrie de tips per a associacions i fundacions amb un consell relacionat amb contrasenyes.

Cada vegada es registren més casos d’intrusisme i falta de seguretat a la xarxa. Internet, si no es prenen mesures de prevenció, pot ser l’escenari ideal per accedir a dades d’usuaris i entitats particulars. La despreocupació per part de la persona usuària pot ser un problema de fàcil prevenció.

Només fent més segures les nostres contrasenyes, evitarem atacs o suplantacions d’identitats digitals. Evitarem així ‘spam’ o altres problemes d’accés a les dades per part de terceres persones.

Requisits d’una contrasenya segura:

  • Mínim 9 caràcters.
  • No es podran repetir contrasenyes utilitzades anteriorment.
  • S’han de fer servir 3 tipus de caràcters diferents, entre majúscules, minúscules, dígits i caràcters especials (signes de puntuació, etc.).

Les contrasenyes que compleixen aquests requisits són robustes i resulta gairebé impossible que un atacant les pugui endevinar.

Com recordar contrasenyes sense morir en l’intent

Per tal de generar contrasenyes robustes i que a l’hora siguin fàcils de recordar, podeu pensar en una frase senzilla i agafar la primera lletra de cada paraula.

Per exemple:

«La meva pizza preferida és la pizza 4 formatges!» → Lmppélp4f!

«He mirat 15 temporades de l’Anatomia de Grey durant les vacances.» → Hm15tdlAdGdlv. (ningú us jutjarà)

També podeu agafar una frase curta i escriure-la sense espai i combinant-lo amb signes de puntuació:

«M’EncantaLaPrimavera:-)»

«BarçaForever!!!» (funciona també amb altres clubs esportius)

Pràctiques a evitar

  • No apunteu la vostra contrasenya en un post-it o en un fitxer no protegit.
  • No feu servir informació personal, com el nom o la data de naixement.
  • No feu servir la mateixa contrasenya en altres webs.
  • No comuniqueu la vostra contrasenya a ningú.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai