La situació de pandèmia actual no ha fet sinó accelerar els processos de transformació digital que ja s’havien iniciat en tots els àmbits de la nostra societat. En conseqüència, també ha accelerat la digitalització de la feina de les entitats socials en particular.

La transformació digital entesa com l’adaptació de la cultura organitzacional de les entitats a la realitat d’una societat digital és una evolució imprescindible en la manera com treballem.

Així mateix suposa un avenç en les eines que fem servir per a la gestió dels projectes i la feina dels equips professionals i voluntaris. A més, aquestes eines poden ajudar a millorar l’atenció a les persones, que és la finalitat última de la nostra activitat.

Un projecte per a entitats que es volen digitalitzar

DigitalizaciONG és un projecte finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 a través de la convocatòria IRPF 2020. Es desenvoluparà fins a desembre de 2021. Amb aquest projecte, Fundación Esplai, en col·laboració amb EAPN ESPANYA posa a disposició d’entitats socials que estan donant els primers passos en el seu procés de digitalització, la seva experiència històrica de més de 20 anys en la lluita per la superació de la bretxa digital de la ciutadania i professionals de el sector social.

En definitiva, les entitats que participin al projecte passaran per un procés que inclou:

  • Diagnòstic inicial de l’nivell de digitalització de l’entitat
  • Formació en competències digitals a través d’eines i metodologies per a la millora de la comunicació i la col·laboració.
  • Suport a la implementació del que s’ha après.
  • Diagnòstic final.
  • Compartició de recursos i bones pràctiques a través de diferents publicacions.

Per tenir més informació sobre el projecte i el detall dels compromisos per participar, podeu revisar el document resum de presentació. Hi trobareu accions, requisits i informació de contacte entre d’altres coses.

En aquest sentit, ja us avancem que no és un projecte massa exigent respecte a la dedicació de les professionals de les entitats participants. De fet, és un programa que fa un plantejament introductori del procés de transformació digital.

Contesta aquest qüestionari d’autodiagnosi si vols participar

I tant si us animeu a participar com si no, ja podeu començar a reflexionar sobre el vostre procés de transformació digital. Ho podeu fer responent aquest qüestionari d’autodiagnòstic. El termini per emplenar el formulari acaba el 18 de juny.

Imatge de capçalera: Vector de Núvol creat per vectorjuice – www.freepik.es

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai