Des de Suport Tercer Sector apostem fermament per l’adaptació i renovació dels programes de gestió que fan servir les organitzacions del Tercer Sector.

Per aquest motiu, entre el 2023 i 2025 posarem en marxa un nou sistema de planificació de recursos o Enterprise Resource Planning (ERP). Es tracta d’un pas endavant per aconseguir la gestió integral digitalitzada de les tasques del dia a dia.

Aquest projecte el desenvolupem amb el suport de Qubiq, especialitzats en la implementació d’Odoo, un programari lliure i una de les millors plataformes ERP del mercat. Amb aquesta aliança es vol donar resposta a les necessitats detectades en la gestió del Tercer Sector a través d’una plataforma de planificació de recursos empresarials ERP que permet una gestió més eficient, automatitzada i coordinada.

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal l’adaptació dels mòduls per tal de poder oferir un ERP que s’ajusti a les necessitats específiques del Tercer Sector. Per exemple, en l’apartat comptable, incorporarà nous models d’impostos, plans comptables, etc. Però també suposa millores per a la gestió del personal o de projectes.

Com beneficia el nou ERP les entitats?

Les organitzacions no lucratives podran treballar de manera més coordinada, automatitzada i àgil amb el nou sistema i, a més, veuran reflectides totes les seves necessitats, que altres programes no contemplen.

Fins ara, moltes organitzacions treballaven amb diferents llistats o bases de dades, la qual cosa dificultava i endarreria la gestió. Per tant, un objectiu primordial és acabar amb les duplicitats.

Per exemple, permetrà planificar, executar i fer seguiment dels projectes de l’organització en els quals participa gent de diferents seus o delegacions. Això afavoreix una millor comunicació, revisió de les tasques i, sobretot, ajuda a evitar que certes feines quedin sense persona encarregada.

En aquest sentit, podran fer una gestió precisa de les donacions, per exemple, enviar automàticament agraïments a les persones donants o disposar d’un registre centralitzat de totes les donacions.

Les entitats també podran gaudir d’un mòdul per a la gestió de persones voluntàries, amb l’opció de poder-los assignar projectes o tasques, i fer seguiment de les hores que hi dediquen.

Entre altres aspectes, la plataforma també facilitarà considerablement la gestió amb els socis i sòcies a l’hora de controlar les quotes o les renovacions.

Una millora significativa en la gestió econòmica

L’ERP vol facilitar la gestió del dia a dia dels equips de les entitats perquè puguin dedicar més temps al seu objectiu principal, sovint en l’atenció directa amb les persones. En aquest sentit, la gestió econòmica actualment implica molta càrrega de temps. Per aquest motiu, bona part de les millores passen per aquests processos.

Per exemple, les entitats usuàries de l’ERP podran generar assentaments comptables futurs i programar-los perquè s’executin periòdicament o emetre factures recurrents automàticament.

Des de Suport Tercer Sector tenim molt clar que els actius més importants de les entitats del Tercer Sector són el temps i la dedicació de les persones que hi treballen o col·laboren. Per això, la tecnologia ha de servir no només per cobrir necessitats, sinó per incrementar aquest actiu tan valuós. Durant molts anys la digitalització ha estat una prioritat per a la millora del sector i ara toca fer un pas més cap a una digitalització molt més integral.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai