Un ERP, o Enterprise Resource Planning en anglès, és una solució de programari que permet la integració completa dels diversos processos i departaments d’una entitat. Aquesta integració, que va més enllà de la mera tecnologia, és una aposta per una gestió més estratègica i ben informada.

Entre els beneficis més destacats d’un ERP es troba una millora en l’eficiència dels processos i en la presa de decisions basada en dades, control de costos i optimització d’operacions. Si necessites més informació contacta amb el nostre servei informàtic.

 

Funcionament d’un ERP: blocs administratiu i operacional

Un ERP opera en dos grans blocs: l’administratiu i l’operacional. En el bloc administratiu, gestionem aspectes com la comptabilitat, les finances i els recursos humans. I al bloc operacional, es pot fer el seguiment de projectes, gestió d’incidències i organització dels equips o fabricació, entre d’altres.

L’ERP en el Tercer Sector

Segons un estudi de l’INE de 2021, un 51,7% de les organitzacions enquestades utilitza eines ERP. Aquesta xifra representa un increment respecte al 45,4% de l’any 2019, destacant la creixent importància que les entitats donen a aquests sistemes per a la gestió eficient dels seus recursos.

En el context del Tercer Sector, un ERP ben implementat pot ser l’eina que impulsi les entitats cap a una major eficiència i transparència. Gràcies a la traçabilitat completa dels processos i costos, un ERP permet una millor rendició de comptes, cosa fonamental en aquest sector.

Escollir l’ERP apropiat

La selecció d’un ERP és una de les decisions més crítiques per a qualsevol organització. Cada sector té necessitats específiques i l’ERP ha d’estar preparat per adaptar-se a aquestes diferències.

Amb un ERP, les organitzacions del Tercer Sector poden assolir un nou nivell de maduresa operativa, preparant-se millor per afrontar els desafiaments de l’entorn actual, dinàmic i complex. L’ERP és una inversió estratègica en el futur de l’organització, i amb la correcta implementació i ajust, pot ser un catalitzador de canvi significatiu.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai