Amb l’actual pandèmia i la tendència cap a un model de teletreball, cada vegada és més important disposar d’un bon equip i uns programes informàtics que estiguin preparats perquè l’equip pugui treballar a distància i es mantingui la qualitat de la feina.

Moltes associacions i fundacions que utilitzen els programes informàtics de Suport Tercer Sector han optat per treballar des del núvol. D’aquesta manera, poden utilitzar els programes en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. 

A continuació, us mostrem tots els avantatges que suposa per a les entitats disposar dels programes informàtics de gestió al núvol. Per a més informació sobre les característiques dels programes, podeu consultar aquest apartat de la nostra web.

Disponibilitat dels programes 24/7

Un dels principals avantatges és que les persones treballadores poden disposar de tots els programes en qualsevol moment i a qualsevol hora.

D’aquesta manera, la disponibilitat dels programes s’adapta a la flexibilitat horària de l’equip de treball i no han de dependre d’un horari fix o establert.

Accessibilitat a través de les plataformes

El fet de disposar dels programes al núvol també permet en permet l’accés a través de diferents plataformes com Microsoft Windows, Linux, MacOS, Android i IOS mitjançant l’aplicació client Parallels.

Es pot accedir tant pels repositoris de programes pertinents com a través de web amb tecnologia HTML5. 

Les dades estan accessibles des de qualsevol lloc

Un altre dels avantatges és que es poden utilitzar tots els programes des de qualsevol lloc a través dels diferents dispositius digitals, com ordinadors, portàtils, mòbils i tauletes.

D’aquesta manera, també es dona una facilitat afegida a les persones treballadores que facin teletreball o que hagin de fer part de la jornada a l’oficina i l’altra part a casa.

Sistema ideal pel treball col·laboratiu

Tenint tots els programes de Suport Tercer Sector al núvol es dona l’oportunitat de poder treballar qualsevol arxiu, text o document de forma cooperativa o col·laborativa.

Qualsevol persona pot veure en tot moment les modificacions que es van succeint i afegir la seva feina perquè tot l’equip segueixi l’evolució del projecte i sigui més còmode treballar de forma col·laborativa, tant si les persones treballadores es troben al mateix espai, com si ho fan a distància.

Més còmode i econòmic

Si es treballa en local, s’ha de disposar de diferents eines digitals, com un sistema de seguretat propi, la compra d’un software i l’adquisició de llicències. A més, s’ha de tenir cura del manteniment i les actualitzacions contra atacs.

En canvi, si els programes es disposen al núvol, tota aquesta part ja està integrada i és molt més segura i econòmica.

El sistema de còpies de seguretat va inclòs

Amb el sistema de còpies de seguretat passaria el mateix que amb el sistema de seguretat de dades.

Si la informació no està pujada al núvol, el risc d’atacs és major i la despesa en la compra de softwares i llicències, juntament amb el manteniment i les actualitzacions, és més elevada que si es disposa tot al núvol.

Sistema que fomenta el teletreball

Com s’ha esmentat anteriorment, disposar dels programes al núvol dona al/la treballador/a l’oportunitat de fer teletreball d’una forma més còmode, adaptant-se a la realitat i les necessitats del moment.

A més, també ofereix l’oportunitat de combinar el treball a distància amb la feina a l’oficina, ja que quan els programes estan al núvol, es pot continuar la feina en el punt on es va deixar encara que es continuï des d’un dispositiu o lloc diferent.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai