Des de l’àrea d’igualtat i diversitat de Suport Tercer Sector posem en marxa, amb Sara Jiménez al capdavant, un cicle de sessions formatives en matèria de polítiques d’igualtat per ajudar a les entitats del tercer sector a redactar els següents documents:

  • Pla d’igualtat
  • Protocol per fer front a l’assetjament sexual i/o per raó de sexe
  • Manual de llenguatge inclusiu
  • Auditoria retributiva

El projecte ‘Al tercer sector, més iguals’, cofinançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes, té com a objectiu instaurar polítiques d’igualtat per garantir els drets de les persones en l’àmbit laboral.

Les associacions d’esplais ASDIVI, Disprat-Lleure, Esplai Espurnes, Esplai Guadalhorce, Casa Infantil La Mina, Esplai La Tortuga, Centre d’Esplai Infantil i Juvenil Mowgli i Esplai Pingüí participen de forma voluntària i gratuïta en les formacions, donat que tenen plantilles inferiors a cinquanta persones treballadores i, per tant, no tenen l’obligació legal de tenir cap pla d’igualtat.

S’han realitzat quatre trobades grupals en línia de dues hores cadascuna, en les quals els esplais han rebut formació en matèria d’igualtat i sensibilització sobre la importància de fer polítiques paritàries. Alguns dels mites que s’han intentat desmuntar als esplais han estat els següents:

  • No calen polítiques d’igualtat a les entitats perquè treballen poques persones.
  • No calen polítiques d’igualtat al tercer sector perquè treballen més dones que homes.
  • Ja ens agradaria contractar dones, però no es presenten a les ofertes.
  • Avui dia ja no es produeixen desigualtats de gènere perquè la societat ha canviat.

També s’han explicat les obligacions que tenen les entitats segons la normativa, el contingut que ha de tenir cadascun dels documents que es treballen en el projecte i el procediment a seguir per redactar-los conjuntament amb les persones de les entitats.

El projecte continua amb un seguit de reunions amb les entitats on s’avançarà en la redacció del pla d’igualtat a través de mesures igualitàries, manuals de llenguatge inclusiu i la implementació del protocol d’assetjament sexual i/o per raó de sexe.

Amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes:

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai