L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), organisme pertanyent al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha publicat diverses línies d’ajut en matèria de cultura per a aquest 2023 i les recull en aquest calendari. Tenir presents aquestes dates pot ajudar-te en l’organització de la teva entitat.

Les subvencions s’estructuren en diversos àmbits (cultura popular, foment de la llengua catalana, innovació…) i, a través d’un cercador, pots consultar els terminis de presentació i de finalització de les convocatòries.

Des de Suport Tercer Sector destaquem els àmbits clau i els períodes de presentació de sol·licituds a tenir en compte:

Subvencions en l’àmbit de les arts escèniques, visuals i música

Del 5 al 24 d’abril: aquelles entitats relacionades amb les arts escèniques, visuals i la música que programin activitats culturals de caràcter professional, podran acollir-se a aquesta subvenció. Dins del mateix termini, a més, també existirà una segona línia d’ajuts per dur a terme activitats complementàries a la programació professional estable.

Subvencions per a la innovació i cultura digital

Del 21 d’abril al 8 de maig: les incubadores de projectes en l’àmbit de la creativitat digital tenen l’oportunitat de presentar sol·licituds en aquest període.

Subvencions relacionades amb la llengua i el foment de la cultura catalana

Abril: d’una banda, s’obrirà el període d’ajuts per al foment de l’ús de la llengua catalana a Catalunya a entitats sense ànim de lucre i, d’altra banda, també hi haurà disponible un tràmit per incorporar la llengua catalana en productes i serveis tecnològics.

Setembre: es trobarà disponible una assignació econòmica per commemorar esdeveniments, personalitats o entitats de l’àmbit de la cultura catalana.

Subvencions per a la cultura popular

Entre abril i maig: s’obrirà el període de presentació de subvencions per a activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional i l’associacionisme.

Octubre: aquelles associacions i fundacions que gestionin equipaments culturals, podran acollir-se a una ajuda econòmica per a la programació estable d’activitats artístiques.

Un cop has decidit quina ajuda s’ajusta millor a la teva entitat, associació o fundació, l’accés al tràmit en línia per presentar-la es realitza a través del cercador de Tràmits gencat especificant el seu codi (CLT 0062, per exemple). Si, per contra, vols justificar la subvenció, pots fer-ho accedint per aquesta mateixa pàgina.

Des de Suport Tercer Sector acompanyem les entitats en la seva gestió. Per a la gestió o justificació de subvencions, el nostre equip d’expertes ofereix formacions.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai