Les associacions i fundacions que van acabar el seu exercici econòmic el 31 d’agost (com ara moltes AMPA o clubs esportius) han de presentar l’Impost de Societats (IS) abans del dia 25 de març. Les entitats que domicilien el pagament de l’impost poden fer-ho fins al 20 de març.

Si el resultat de la declaració és negatiu o si es fa el pagament a través del banc amb Número de Referència Complet (NRC), el termini s’allarga fins al 25 de març. El NRC és el codi generat per l’entitat bancària que serveix com a justificant i per identificar un ingrés tributari.

La declaració, que s’ha de presentar a través del model 200, fa referència al període de l’1 de setembre del 2018 fins al 31 d’agost del 2019.

Les entitats han d’assegurar-se que en els seus estatuts figuri que la data de finalització del seu exercici és el 31 d’agost, i que aquesta circumstància s’ha comunicat a Hisenda en el moment d’obtenir el NIF, o a posteriori, si ha esdevingut arran d’una modificació d’estatuts.

He de presentar l’Impost de Societats?

L’IS grava la renda de les persones jurídiques, entre les quals figuren associacions i fundacions. Tot i així, no totes les entitats han de presentar-lo o pagar-lo.

Tenint en compte l’article 124 de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l‘Impost sobre Societats, hi ha tres condicions que les entitats parcialment exemptes han de complir per evitar presentar aquest tribut:

Que els seus ingressos no superin els 75.000 euros anuals.

Que tots els ingressos no exempts que s’obtinguin estiguin sotmesos a retenció.

Que els seus ingressos sotmesos a retenció no superin els 2.000 euros anuals.

Tens dubtes?

Contacta amb l’àrea econòmica de Suport Tercer Sector. El nostre equip d’assessors i assessores són expertes en fiscalitat i entitats sense ànim de lucre.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai