El 18 de gener de 2024 va entrar en vigor la Llei 11/2023, del 27 de desembre, de foment de l’associacionisme. Aquesta norma catalana té l’objectiu principal d’enfortir l’associacionisme i esdevenir un instrument eficaç per impulsar mesures i accions concretes que permetin el creixement i la consolidació del teixit associatiu. En aquesta línia, el text busca incentivar la conscienciació social sobre els valors i principis d’aquest sector.

La recent llei aprovada també vol potenciar el reconeixement com a valor públic i de vertebració comunitària; el desenvolupament de polítiques públiques de foment més eficients (coordinades i col·laboratives), i la simplificació de les relacions entre les entitats i els poders públics.

Per entendre quines implicacions pot tenir la llei i quins nous reptes es plantegen per a les associacions, des de Suport Tercer Sector hem elaborat una guia amb els aspectes clau la Llei 11/2023 de foment de l’associacionisme.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai