Durant l’estiu, moltes entitats i esplais organitzen activitats com ara campaments, casals, colònies, excursions, rutes… Això implica haver de comptar amb les assegurances que permeten garantir que l’activitat es desenvolupi de forma segura.

Assegurança de responsabilitat civil

En primer terme, cal tenir present que és recomanable tenir contractada una assegurança de responsabilitat civil, que, a més, és obligatòria en molts casos perquè així ho estableix la normativa de referència o la relació que les entitats mantenen amb l’administració. D’aquesta manera es cobreixen els danys personals i materials de terceres persones que es puguin produir.

Des de Suport Tercer Sector posem a disposició de les associacions i les fundacions aquest tipus d’assegurança.

Assegurança d’accidents

Aquesta cobreix l’assistència sanitària, la mort, la invalidesa permanent i temporal i altres despeses d’assistència mèdica. En aquest sentit, cal tenir en compte les condicions de les activitats esportives, si es tracta d’un esport federat o no.

A més a més, totes aquelles entitats que ja tinguin contractada aquesta assegurança durant l’any i que preveuen un increment en el nombre de personal i/o persones usuàries, han de comunicar aquest canvi posant-se en contacte amb nosaltres al més aviat possible.

Les novetats que inclouen les assegurances són les següents:

  • Augment de la cobertura fins a 6 milions d’euros.
  • Ens adaptem a les necessitats de les associacions i fundacions amb diferents preus en funció del moment de la contractació. Les contractacions de juny a desembre tenen el cost de 210 €.

Assegurança del voluntariat

Si l’entitat compta amb persones voluntàries, també ha de disposar de l’assegurança del voluntariat la qual ha de cobrir la responsabilitat civil que pugui generar la persona voluntària, així com els accidents que pugui patir durant el desenvolupament de l’activitat.

Assegurances d’assistència en viatge

Aquelles entitats que tinguin prevista fer una estada fora (dins de l’estat o en un altre país europeu) poden contractar una assegurança d’assistència en viatge la qual té per objectiu cobrir l’assistència sanitària, els desplaçaments de familiars incloent dietes i pernoctacions, la pèrdua d’equipatge, la tornada amb algun recurs medicalitzat i la repatriació, si fos el cas.

Totes aquestes assegurances es poden contracta a través de Suport Tercer Sector contactant a la següent adreça: sjuridic@fundesplai.org

close

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Ja que estàs per aquí....

Aquest estiu, més que mai, els infants necessitaran activitats a la natura, jugar amb els amics i amigues, córrer a l'aire lliure...

I a Fundesplai, més que mai, tenim la determinació de donar aquesta oportunitat a totes les nenes i els nens de Catalunya. Volem que puguin gaudir d'un casal, d'unes colònies i de l'esplai.

Ara més que mai necessitem la teva ajuda!

Fes un donatiu

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai