Tenir un pla de continguts per a xarxes socials és essencial per mantenir una presència efectiva virtual i assolir els teus objectius de màrqueting. Dissenyar i implementar un pla de continguts permet a la teva organització establir continguts estratègics que seran clau per mantenir la coherència, la rellevància i la freqüència de les teves publicacions. Això t’ajudarà a atreure i retenir la teva audiència.

Des de Suport Tercer Sector t’hem preparat una infografia per explicar-te nou claus per crear el teu pla de continguts per a xarxes socials.

 

1. Estableix els teus objectius

Abans de començar a crear el pla, has de definir clarament les teves metes. Els objectius poden ser: augmentar la visibilitat de la teva organització, aconseguir més seguidors/es o augmentar les donacions, entre d’altres.

2. Coneix les teves audiències

És important comprendre la teva audiència per crear contingut rellevant i atractiu. Has de conèixer quins són els seus interessos, necessitats i problemes.

3. Investiga altres organitzacions

Analitza quin tipus de continguts funciona a altres entitats per inspirar-te.

4. Selecciona les xarxes socials adequades

No necessites estar en totes les xarxes socials. Tria les plataformes on estiguin les teves audiències objectives.

5. Defineix la teva veu i estil

Has de definir i tenir una veu i estil de comunicació coherent amb la imatge i valors de la teva organització. Pots ser formal, amigable, humorístic, sarcàstic o informatiu, entre d’altres.

6. Estableix i planifica el teu calendari

Decideix amb quina freqüència publicaràs a cada plataforma. Un calendari t’ajudarà a ser constant i coherent. Eines com el Metricool o Hootsuite poden ajudar-te a planificar i programar les publicacions.

7. Crea contingut de valor i variat

Pots intercalar el tipus de contingut que publiques per no ser monòton. Les teves publicacions poden ser amb imatges, vídeos, infografies o publicacions de blog.

8. Estableix mètriques d’avaluació

És important establir els paràmetres que utilitzaràs per mesurar els continguts i l’estratègia digital que desenvoluparàs. Pot incloure mètriques com l’abast, la participació, el trànsit web i les conversions.

9. Avalua i ajusta

Revisa regularment les teves mètriques i ajusta el teu pla tants cops com calgui. Això et permetrà millorar constantment la teva estratègia.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai