L’Agència Tributària ha posat en marxa un nou sistema per facilitar la gestió de l’obtenció de NIF per a entitats de manera no presencial. El procediment excepcional tindrà vigència durant el temps en què es mantingui l’estat d’alarma, tal com s’explica al comunicat de l’organisme tributari.

La presentació de la sol·licitud d’assignació de NIF provisional a entitats s’admetrà a través de la seu electrònica de l’Agència Tributària. Per tant, la gestió no exigeix personar-se a l’oficina.

Com obtenir el NIF?

  • Accedeix a l’apartat de Presentacions.
  • Selecciona l’opció “Sol·licitud d’assignació de NIF a entitat.
  • Una vegada accediu al tràmit, emplena el camp “Assumpte” amb el següent (de manera literal): “Sol·licitud d’assignació de NIF provisional”.
  • La persona que presenti la sol·licitud s’ha d’identificar amb el seu certificat electrònic. Per tant, ha de disposar d’un NIF donat d’alta al Cens d’Obligats Tributaris. La presentació es pot dur a terme pels següents conceptes:
  • En qualitat d’interessat/da (en nom propi).
  • En qualitat de representant (en representació de tercers).
  • A l’apartat “Documentació que s’annexa” cal seleccionar del camp “Tipus de Document” diferents opcions per afegir els fitxers corresponents:  “200 Altres documents”, “Esborrany del M036” i altra documentació complementària, com ara l’acord de voluntats, escriptura pública de constitució de l’entitat o el document que acredita l’existència de l’entitat.
  • Una vegada efectuat el tràmit, es genera un expedient electrònic de Registre associat a la persona que ha presentat la sol·licitud.

Necessites que t’ajudem?

Suport Tercer Sector oferim assessorament i acompanyament a associacions i fundacions en qualsevol àmbit de gestió. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem amb els tràmits.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai