El proper 20 de desembre és l’últim dia que tenen les entitats del tercer sector per presentar el model 202, la declaració que han de lliurar totes les entitats que van presentar el model 202 corresponent a l’Impost de Societats (IS) i en van obtenir un resultat positiu a la seva quota. Aquest representa el tercer i últim pagament de l’IS del 2020.

Com a novetat d’enguany, les entitats que hagin presentat una segona declaració de l’IS dins de l’excepcionalitat de la Covid-19 perquè no tenien tancats els comptes al juliol, han d’agafar com a import de referència el resultat d’aquesta darrera declaració, que s’havia de presentar màxim el 30 de novembre.

Model 202

El model 202 és el tercer pagament fraccionat a compte de l’IS i, en la modalitat general, suposa un import del 18% de la quota íntegra del darrer impost presentat, minorada en les deduccions, retencions i bonificacions aplicables a l’entitat.

Aquest model es presenta en tres pagaments fraccionats: el primer entre l’1 i el 20 d’abril, el segon entre l’1 i el 20 d’octubre i el tercer i darrer pagament entre l’1 i el 20 de desembre.

Modalitats de pagament

En funció del tipus de pagament, el període pot variar alguns dies. Les situacions més habituals són:

  • Si el pagament s’efectua mitjançant la domiciliació bancària, el període de pagament serà més curt i acabarà el dia 15 de desembre.
  • Si el pagament es presenta mitjançant el Número de Referència Complet (NRC), que és un justificant que entrega l’entitat bancària col·laboradora al subjecte passiu, el període de pagament acabarà el 20 de desembre.

Aquest model només es pot presentar per la via telemàtica, per tant l’entitat haurà de disposar de la signatura digital.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai