Una de les obligacions fiscals que tenen les entitats durant el mes de febrer és la presentació del model 347.

Què és el model 347?

És una declaració informativa anual que han de presentar les entitats per informar de les operacions (compres, vendes i subvencions) que han dut a terme amb tercers.

Qui l’ha de presentar?

Totes les associacions, fundacions i cooperatives que hagin efectuat alguna de les operacions següents:

  • Compres anuals de més de 3.005,06 euros amb un mateix proveïdor/a. No es tindran en compte aquelles operacions que hagin estat objecte d’altres retencions o impostos que s’hagin declarat en altres models. D’altra banda, si l’entitat només fa operacions exemptes d’IVA pel caràcter social (article 20.3 de la Llei 37/1992, de l’IVA), no haurà d’incloure les compres de subministraments (aigua, electricitat i combustible) ni les assegurances.
  • Ingressos exempts d’IVA que NO corresponguin als serveis exempts per caràcter social (serveis d’acció social, esportius o culturals) i que superin els 3.005,06 euros amb un mateix client/a (formacions, quotes de socis i sòcies…).
  • Ingressos subjectes a IVA que superin els 3.005,06 euros a un mateix client/a.
  • Subvencions d’administracions públiques o privades. Només es tindrà en compte una administració o organisme subvencionador quan la suma dels imports provinents d’aquest superi els 3.005,06 euros.

Quan s’ha de presentar?

El termini de presentació és de l’1 al 29 de febrer de 2024.

Des del Servei Econòmic de Suport Tercer Sector hem preparat una guia pràctica sobre el model 347. A més a més, ens encarreguem de tramitar per tu aquest model. Informa-te’n!

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai