L’abril és mes de presentar declaracions trimestrals per a les entitats sense ànim de lucre. En aquest article repassem els models que cal preparar i presentar en els propers dies.

Si la teva entitat necessita presentar impostos o tens dubtes ambreferència a aquest tema, contacta amb el nostre Servei Econòmic

Cal tenir en compte que entre l’1 i el 22 d’abril de 2024 -el 20 és dissabte- s’han de presentar els següents models del primer trimestre sobre l’IRPF:

  • 111, relatiu a les retencions de l’IRPF, per les nòmines, liquidacions, professionals autònomes, propietat intel·lectual, premis…
  • 115, de les retencions i ingressos per l’arrendament d’immobles urbans.
  • 123, de retencions de l’IRPF i l’IS de pagaments d’interessos de préstecs o altres rendiments sobre el capital.
  • 216, amb referència a les retencions de pagaments a persones físiques, empreses o entitats que fiscalment no resideixen a l’Estat espanyol.

Pel que fa a les declaracions d’IVA del primer trimestre, les entitats sense ànim de lucre han de presentar els següents models:

  • 303, d’autoliquidació d’IVA.
  • 349, relatiu a les operacions de compra o venda de béns o serveis duts a terme entre empreses o entitats subjectes a l’IVA, inscrites en el Registre d’Operadors Intracomunitaris d’Hisenda.

Finalment, de l’Impost de Societats cal presentar el model 202. En aquest cas, quan el resultat a tributar en l’Impost de Societats menys les retencions surt positiu, es genera l’obligació de fer pagaments a compte de la pròxima liquidació de l’IS amb el model 202.

Quan s’han de presentar aquests models?

Aquests models són trimestrals i, per tant, s’han de presentar periòdicament. A l’abril correspon la presentació del primer trimestre i en el cas del model 202, el termini a indicar seria el 1P de 2024. El període de presentació és de l’1 al 20 d’abril. No obstant això, enguany és fins al dilluns 22 d’abril, perquè el dia 20 és dissabte.

En cas de voler fer la domiciliació, el termini finalitza cinc dies abans, és a dir, que acaba el 17 d’abril.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai