Mitjans de comunicació com InfoLibre ja s’han fet ressò del motiu pel qual moltes persones en Expedients de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTO) encara no han cobrat la seva prestació d’atur. Un problema informàtic del Servei Estatal d’Ocupació Pública (SEPE) ha deixat sense tramitar gairebé 200.000 sol·licituds d’ERTO.

Aquests errors, generats pel programa informàtic del SEPE, han fet que els expedients afectats no constin al sistema. Això vol dir que, de moment, gairebé 200.000 treballadors i treballadores amb suspensió de contracte o reducció de jornada, no cobraran la prestació.

Correció manual de cada tràmit equivocat

Per tant, la plantilla del SEPE ha de corregir d’un en un, manualment, les errades detectades en cada una de les sol·licituds. En la majoria de casos, les sol·licituds tenen malament el DNI o el compte bancari.

Tots els errors, segons el mateix mitjà de comunicació, deriven del propi programa informàtic del SEPE, que s’ha col·lapsat davant el volum i la complexitat de la tramitació de tants expedients en un període tan curt de temps.

Des de Suport Tercer Sector volem recordar que hem gestionat més de 60 ERTO d’associacions i fundacions diverses, i confirmem que totes les sol·licituds d’ERTO s’han tramitat correctament i dins de termini. Continuem al servei de les associacions i fundacions. Estem pendents de les novetats laborals i legislatives vinculades a la gestió dels ERTO i estem a l’espera que el SEPE corregeixi els errors derivats del seu programa informàtic.

Si voleu llegir la notícia en la qual s’explica el problema informàtic que ha aturat la tramitació de 200.000 prestacions d’ERTO, llegiu-la clicant a aquest enllaç.

Més informació sobre ERTO

D’altra banda, us enllacem altres continguts que vam publicar fa unes setmanes al nostre blog en relació als ERTO.

En especial, recomanem llegir la guia laboral que vam elaborar per donar resposta al personal que encara no ha cobrat l’ERTO o no està conforme amb la quantitat rebuda.

Suport Tercer Sector presenta més de 60 ERTO d’associacions i fundacions de forma gratuïta.

Sóc una persona inclosa a un ERTO. Quan cobraré i quina quantitat rebré?

 

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai