Si rebo l’atur per ERTO a la declaració de la renda hauré de pagar? Aquesta pregunta que ocupa el nostre titular té a moltes persones treballadores preocupades. La quantitat de notícies inquietants que han sortit al respecte augmenta la incertesa i l’angoixa dels treballadors/es. De fet, hem vist titulars sens dubte exagerats i poc fidels a la realitat. Per exemple, aquest: “Els treballadors dels ERTO pagaran 2.000 euros a Hisenda l’any 2021”.

En primer lloc, hem de deixar clar que abans de tot ens hem de plantejar si les persones treballadores incloses als ERTO hauran de fer la seva declaració de renda el 2021 o no. Les persones obligades a fer-la són aquelles que han tingut uns rendiments del treball de més de 22.000 euros anuals si només han tingut un pagador. Tot i així, el SEPE, que és qui reparteix les prestacions d’atur per ERTO, es considera un segon pagador.

En el cas de tenir dos pagadors, per tant, en el cas de totes les persones que estan incloses a un ERTO, el límit per tenir l’obligació de declarar és de 14.000 euros. Això sí, sempre que el segon pagador superi la quantitat de 1.500 euros bruts. Per tant, només estaran obligades aquelles persones que sumant la seva nòmina anual i el pagament de l’ERTO per part del SEPE excedeixin els 14.000 euros. S’ha de tenir en compte que només ho hauran de fer si la prestació és superior a 1.500 euros en total (a l’any). Si és inferior, no cal presentar la declaració.

Si he de declarar, em tocarà pagar?

No necessàriament. És cert que el SEPE no realitza en aquesta prestació cap retenció en concepte d’IRPF. Per tant, aquesta s’haurà de regularitzar a les nòmines del personal. Les persones treballadores hauran de comunicar a la seva entitat les quantitats brutes percebudes del SEPE. Així, les entitats ho comunicaran a la seva assessoria o gestoria, i aquesta calcularà l’IRPF correcte fins a final d’any. Aquest càlcul tindrà en compte la suma de totes dues retribucions. Si això es fa correctament, no hi haurà cap pagament extraordinari a la declaració de renda de 2021. Almenys, no motivada pel cobrament de la prestació dels ERTO.

Si voleu calcular quin IRPF necessiteu, podeu fer el càlcul amb la pàgina web del programa de retenció d’Hisenda. A banda, podeu consultar també el quadre d’Hisenda de les persones obligades a declarar.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai