Els anys 2022 i 2023 s’han caracteritzat per la publicació de nombroses normes que afecten l’àmbit laboral. Han estat tantes modificacions i tan continuades que ha resultat difícil fer un seguiment, estudi i anàlisi detallats de cadascuna. Per tal de donar resposta a les necessitats i preguntes més freqüents de les entitats sense ànim de lucre en matèria laboral, des de Suport Tercer Sector hem publicat aquesta guia, ‘10 anàlisis i comentaris sobre canvis normatius laborals recents‘. El document recull aquelles qüestions que afecten més directament la gestió de les entitats del tercer sector i l’anàlisi del Reial decret llei 5/2023.

El text recull, per exemple, l’anàlisi de la situació que s’ha desencadenat arran de determinar la no discriminació per raó d’estat de salut a l’hora de fer acomiadaments. També s’expliquen les noves situacions especials que marca la llei per incapacitat temporal, com ara per la interrupció de l’embaràs o menstruació incapacitant secundària, entre d’altres. La guia, a més, fa un repàs dels canvis incorporats per a les mesures de conciliació i els nous permisos, com el d’hospitalització, el parental o el de força major.

Aquesta guia vol servir perquè les entitats puguin tenir en compte les noves situacions aparegudes amb la normativa. Tot i això, sempre que hi hagi dubtes és recomanable consultar amb persones expertes abans de fer accions. En cas de dubte pots consultar el servei laboral de Suport Tercer Sector.

 

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai