Els treballadors i treballadores del sector del lleure veuran incrementat el seu salari en un 2% amb data d’efectes de l’1 de setembre de 2023.

L’increment d’aquest 2% sobre les taules salarials del 2022 responen a l’acord parcial assolit l’any passat entre les dues parts negociadores: patronal i sindicats majoritaris del sector del lleure.

D’aquesta manera l’augment salarial, que afecta només els sous que es regeixen pel Conveni col·lectiu del sector del lleure, se suma al 2,5% que ja es va apujar l’any 2022 (al gener i al setembre). Cal recordar que l’acord que hi ha actualment preveu un augment del 7% al llarg dels anys 2022, 2023 i 2024.

A la negociació de les millores retributives van participar per part de la patronal  l’Acellec, La Confederació i l’ACCAC i per part dels sindicats van estar representats per CCOO, FESMC-UGT i FE-USOC.

Un altre dels punts signats a l’acord és que s’ha tingut en compte el fort increment del salari mínim interprofessional (SMI), que els últims cinc anys s’ha incrementat un 47% passant dels 735 € del 2018 als 1.080 € actuals (tots dos per 14 pagues). Per tant, en el supòsit que aquesta línia ascendent continués i un futur increment de l’SMI afectés alguna de les categories professionals establertes al Conveni del Lleure, la retribució afectada s’incrementaria i s’equipararia a l’SMI.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai