Des de Fundesplai desenvolupem el  ‘Demà Jove’, un projecte que promou la inserció laboral del jovent, apostant per un model de formació i treball en alternança, en què es combina l’activitat laboral retribuïda amb els processos formatius professionals. El o la participant, després d’un procés de selecció, es vincula al projecte amb un contracte de formació en alternança de dotze mesos: un 35% del temps anual de la seva jornada laboral formant-se i el 65% restant treballant.

L’oportunitat de les entitats i empreses que obren les seves portes a les persones joves és fonamental en aquest projecte. Per això, volem establir enllaços amb les organitzacions que puguin estar interessades en incorporar persones que s’estan formant en el perfil d’auxiliar tècnic laboral o ajudant de cuina. Suposa, sens dubte, una bona oportunitat perquè les entitats puguin obtenir nou coneixement de persones que encara estan ampliant els seus coneixements.

Fundesplai presenta, gestiona i coordina tota la proposta de projecte i, per tant, l’organització contractant només ha d’acollir la persona complint els requisits establerts i amb el compromís d’un any de contractació mantenint els horaris segons un calendari laboral/formatiu anual que es presentarà per a la seva aprovació.

 

Beneficis per a l’organització

El projecte ‘Demà Jove’ ofereix en l’àmbit qualitatiu les següents qüestions:

  • Poder conèixer i formar potencials professionals, amb bons coneixements teòrics i ganes d’aplicar-los, i que, a més, aporten a l’empresa noves maneres de fer, i es converteixen, possiblement, en el relleu generacional que garanteixi el futur de l’empresa o entitat.
  • Facilita formar al jovent segons les seves particularitats i necessitats reals i permet adaptar els continguts formatius a les necessitats d’un mercat de treball convuls.
  • Disminueix els costos de selecció de personal i és una inversió.
  • Permet que les persones s’identifiquin amb l’organització, els seus valors i la seva manera de fer.
  • Promou la responsabilitat social de l’empresa o entitat, transmet una imatge de dinamisme, modernitat i compromís amb la societat, i pot guanyar presència en els mitjans de comunicació i augmentar així la visibilitat.
  • Enforteix la vinculació i el compromís amb el món educatiu i social.

En l’àmbit quantitatiu, el ‘Demà Jove’ ofereix:

  • 1.150 €/mes de subvenció en la contractació de cada jove, tenint en compte l’aplicació de la normativa sobre la contractació pel tipus de contracte de formació en alternança.
  • Una figura de seguiment (tutor/a mancomunada) per part de Fundesplai per poder fer seguiment de la persona al lloc de feina i mediació entre l’organització i el/la jove en cas de necessitat.
  • Coordinació del projecte i assessorament en matèria de Recursos Humans i en altres temes que puguin sorgir.

Si creus que pot interessar a la teva organització voleu més informació empleneu el següent formulari i contactarem amb tu.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai