Xino-Xano és el primer esplai de Catalunya que compta amb un pla d’igualtat publicat al registre oficial de la Generalitat. Carles Moreno, gerent de l’esplai, aprofundeix sobre els motius que els van portar a fer un pla d’igualtat i a fer-ho juntament amb Suport Tercer Sector.

Quins motius us van portar a fer un pla d’igualtat?

Vam considerar-ho com una línia estratègica essencial per a l’entitat, tant pel que fa als treballadors i treballadores, com per a l’acció educativa. Un altre dels motius va ser el compliment de la llei i aprofitar els beneficis que això representava, com ara les opcions a guanyar concursos públics. Les entitats del tercer sector hem de promocionar dinàmiques que contribueixin a fomentar el valor de la igualtat dels treballadors i treballadores. 

Suport Tercer Sector ens ha ajudat a posar ordre a totes les accions vinculades a la igualtat de gènere que fem de forma habitual. Ens ha ajudat a veure que fem més coses del que pensàvem.

Carles Moreno

Gerent, Esplai Xino-Xano

Quins aspectes o accions del pla destacaries per importants o innovadors?

Finalment va resultar mes fàcil del que pensàvem, donat que que vam incorporar moltes accions que ja fèiem i no va ser necessari elaborar moltes accions noves. Destacaria les accions que tenen a veure amb la millora de la conciliació de la vida laboral i familiar. També, i com una eina molt important, vam fer un protocol contra l’assetjament sexual que permet fer front a possibles situacions d’aquest tipus que es puguin donar a l’entitat.

Per què?

Pensem que totes aquestes accions contribueixen a millorar les condicions del nostre personal, de manera igualitària, dins del seu entorn de treball.

Per què heu necessitat l’ajuda de Suport Tercer Sector?

Suport Tercer Sector ens ha ajudat a posar ordre a totes les accions que feiem de forma habitual i posar per escrit el nostre pla d’una manera molt senzilla. Continuem en contacte amb l’equip d’assessors/es perquè el pla és un document que s’ha d’anar actualitzant. No és un escrit tancat. S’ha d’anar millorant i incloent noves propostes. Aquesta és la gràcia del pla: revisar-lo per saber si s’estan complint amb les accions proposades.

Recomanaries a altres entitats el servei de Suport Tercer Sector?

Sí, sens dubte. Suport Tercer Sector ens ajuda en tots els processos d’assessorament de la nostra entitat. (jurídics, laborals, econòmics, informàtics…). Preferim l’assessorament d’una entitat especialitzada en el Tercer Sector que d’una gestoria convencional, per la seva experiència. Vam optar per Suport Tercer Sector i va ser tot un encert.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai