Els dies 15 i 16 de juny tindrà lloc el 7è Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya en el qual participen organitzacions no lucratives del territori. L’objectiu és crear un espai de trobada on poder compartir experiències i donar resposta als nous desafiaments en els quals es troba el Tercer Sector.

Fundesplai hi participarà en el congrés explicant diverses iniciatives que s’han dut a terme dins de l’entitat per tal de donar suport en aquest àmbit, sobretot, tenint en compte les necessitats i la situació provocada per la pandèmia.

En el bloc de Taules d’experiències, Suport Tercer Sector presentarà en l’apartat de digitalització la ‘Guia de bones pràctiques’, en la qual es recullen exemples d’èxit en el procés de digitalització d’entitats sense ànim de lucre a través del projecte DigitalizaciONG.

En l’apartat de comunicació i visibilització, Fundesplai també hi serà present donant a conèixer dues propostes implementades durant el període de confinament. D’una banda, en el projecte ‘Comunicació i recursos digitals en temps de pandèmia’ es van generar diversos recursos participatius. Per exemple, una escape room digital per a les famílies (que va tenir a prop de 20.000 visites), una enquesta dirigida a infants i joves per dissenyar les activitats d’estiu de manera participativa (amb 1.000 participants), webinars en els quals les persones usuàries participaven en el debat, diversos vídeos amb opinions d’infants i joves… A més a més, per donar visibilitat a tots els recursos generats, es va necessitar constantment el paper actiu de difusió per part de totes les persones usuàries i afins a l’entitat.

En segon terme, ‘Accions del Tercer Sector per transformar el món’ posa com a focus la implicació de l’alimentació en el centre de la crisi climàtica. En aquesta hi van participar 115.000 infants i joves com a beneficiaris i beneficiàries del projecte, i fins a 20.000 que van liderar les accions de sensibilització als territoris. En aquest projecte es van impulsar un seguit d’accions educatives i de sensibilització que s’adrecen principalment als nois i noies com a motors de canvi.

Més informació i accés a les taules d’experiències.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai