Oficina tècnica per a l’equitat de gènere i la diversitat sexual
En el marc del nostre compromís amb la igualtat i la diversitat, des de Suport Tercer Sector hem creat la primera Oficina tècnica per a l’equitat de gènere i la diversitat sexual a les entitats del tercer sector, amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
L’oficina s’adreça a associacions, fundacions, clubs esportius i la resta d’entitats del tercer sector que es poden beneficiar de forma gratuïta de diferents serveis.
Què oferim?
Assessorament
Assessorament telefònic i en línia sobre igualtat de gènere i diversitat sexual en els entorns de treball, incloent-hi aspectes normatius i de polítiques de foment de la igualtat. Et podem assessorar en:
- Àmbit normatiu: coneixement i compliment de normativa relativa a plans d’igualtat, protocols contra l’assetjament sexual i per raó de sexe, registres i auditories salarials o protocols contra la LGTBI-fòbia, entre d’altres.
- Àmbit de polítiques per al foment de la igualtat: polítiques de conciliació, inclusió LGTBI+ o perspectiva de gènere als projectes, entre d’altres.
Tens dubtes? Escriu-nos a través del formulari.
L’atenció telefònica és de dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 15 a 17 h, i divendres de 10 a 14 h.
Formació
Durant tot el 2024 es programaran formacions específiques en matèria d’igualtat de gènere i diversitat sexual. Aquí tens les pròximes formacions que seran en modalitat virtual de 9.30 a 10.30 hores:
- 29 de maig: La perspectiva de gènere als projectes i activitats de les entitats
- 6 de juny: Desconnexió digital
- 13 de juny: Diversitat sexual
Acompanyament
Acompanyament en processos en matèria d’igualtat de gènere i diversitat, des del compliment de la normativa fins a l’elaboració de protocols interns, polítiques de foment de la igualtat, etc.
A la primera sessió es farà una valoració de l’estat i les necessitats de l’entitat i, posteriorment, es traçarà un full de ruta per al procés de millora. En una segona sessió es realitzarà un seguiment de les tasques vinculades al full de ruta (revisió de documentació, acompanyament per a la redacció de protocols, plans, entre d’altres). Finalment, es realitzarà el tancament per valorar l’activitat i planificar accions de futur.
Se seleccionarà un màxim de 6 entitats per fer aquest procés. En tot moment les entitats es podran posar en contacte amb l’oficina per consultar els dubtes.
Recursos
A través de l’Oficina tècnica també oferim recursos gratuïts d’interès per a les entitats del tercer sector relatius a la igualtat de gènere i diversitat com ara infografies i guies. També oferim articles i entrevistes a través de l’espai d’actualitat.
Actualitat de l’Oficina tècnica
3 mesures per evitar l’assetjament sexual i/o per raó de sexe a l’entitat
És fonamental que l’entitat treballi activament amb l’objectiu d’aconseguir un espai segur per a totes les seves persones treballadores.
El mobbing. Les entitats ho han d’incloure dins del protocol d’assetjament sexual i/o per raó de sexe?
El mobbing o l’assetjament psicològic és una pràctica d’assetjament físic o psicològic que es produeix a l’entorn de feina.
Les dificultats afegides de ser una persona trans en l’àmbit laboral
Parlem amb Huitzilin i manu perquè ens expliquin com viuen i enfronten el context laboral actual com a persones amb identitats dissidents.
Recursos
Descarrega la guia ‘Com es fa el registre del pla d’igualtat?’
Des de Suport Tercer Sector hem preparat una guia pràctica que t’ajudi amb el procés de registre del pla d’igualtat.
Farmaciola de la sororitat: juntes som més fortes
El lligam que uneix les dones a través de la solidaritat, el compartiment d’experiències, valors, interessos i desitjos és el que entenem com a sororitat. La unió fa la força i aquesta és l’eina més efectiva per combatre la desigualtat de gènere i el masclisme, i...
Registre dels protocols d’abordatge de l’assetjament sexual i/o per raó de sexe
A fi de respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral i el deure d’adoptar mesures dirigides a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre dones i homes, les entitats disposen d’un Protocol d’abordatge de l’assetjament sexual i/o per...
Segueix-nos!
Subscriu-te ara al nostre butlletí
Segueix-nos a les xarxes socials
Som Fundesplai
Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.
A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.