Durant el segon episodi del pòdcast ‘Entitats al dia’ s’expliquen de forma senzilla temes econòmics, burocràtics i legals que tenen relació amb les entitats esportives. Sabeu que ha d’estar formada per més de tres persones físiques, mínim, sense ànim de lucre i amb motivació per promoure l’esport?

Si creus que la teva entitat necessita ajuda, posa’t en contacte amb el nostre equip especialitzat, en tot moment t’assessorarem i acompanyarem per atendre les necessitats de la teva entitat.

Diana Pérez, que forma part de l’àrea jurídica de Suport Tercer Sector de Fundesplai, ajuda a resoldre alguns dels dubtes més freqüents. Explica què és el Consell Català de l’Esport, la Llei de l’Esport i altres decrets que regulen com funcionen internament el seu funcionament. També parla de les tipologies d’entitats esportives i d’aquelles celebracions esportives que poden.

Diana Pérez, que forma part de l’àrea jurídica de Suport Tercer Sector de Fundesplai, ajuda a resoldre alguns dels dubtes més freqüents que tenen les entitats esportives. Explica què és el Consell Català de l’Esport, la Llei de l’Esport i altres decrets que regulen com funcionen internament el seu funcionament. També parla de les tipologies d’entitats esportives i d’aquelles celebracions esportives que poden no ser organitzades per una entitat especialitzada.

Altrament, també aprofundeix en temes administratius. A diferència de les altres associacions, les entitats esportives han de diligenciar, o segellar, anualment els diferents llibres (com el d’actes de juntes, el llibre de persones sòcies, el llibre de persones voluntàries, etc.) al Consell Català de l’Esport. Per tant, s’aprofundeix en les particularitats de l’esport.

Existeixen molts dubtes al voltant de les assegurances. És important saber que cal tenir una assegurança de responsabilitat civil, per exemple. Altrament, també hi ha d’haver una assegurança de voluntariat en cas que calgui o de salut si no és una entitat federada.

Ets d'una associació, fundació o cooperativa no lucrativa? No et perdis cap entrada del nostre blog especialitzat en gestió del tercer sector

Política de privacitat *

Segueix-nos!

Subscriu-te ara al nostre butlletí

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

A través de Suport Tercer Sector recolzem i enfortim les entitats oferint serveis i productes ajustats a les necessitats del món associatiu.

Coneix Fundesplai